© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
09.09.2014 15:29:20

Profesor na izhodnih vratih Metalurga?

Grega Wernig

Javna skrivnost je, da tudi Metalurgu v zadnjem času ne cvetijo rožice, eden tistih, ki si ga makedonski prvak ne more več privoščiti, pa naj bi bil tudi srbski vratar Darko Stanić.

Profesorju naj bi tako po neuradnih informacijah že dali proste roke, da si poišče nov klub, sijajni, a včasih muhasti Stanić pa naj bi kolebal med Hamburgom in odhodom v Katar. Hamburg in bundesliga sta seveda mamljiva iz športnega motiva, a tudi evropski prvaki iz leta 2013 so poleti bili bitko za golo preživetje, pa tako ne morejo tekmovati s ponudbami, ki na Stanićev naslov prihajajo iz Zaliva. Tja se je pred tedni že preselil Ivan Gajić in kaj lahko se zgodi, da bo tandem srbske reprezentance s SP v Španiji novo leto skupaj praznoval v Katarju. "Lahko potrdim, da govorice niso iz trte zvite, lahko se zgodi, da bom zapustil Metalurg, a za zdaj se ne bi spuščal v podrobnosti, položaj je precej zapleten in prezgodaj je še za kakršnekoli uradne izjave," je bil kratek Stanke.

Ključi Metalurgovih vrat naj bi ob morebitnem Stanićevem odhodu ostali v rokah njegovega rojaka Miroslava Kocića, za katerega trener Lino Červar verjame, da je lahko dostojen naslednik nekdanjega člana koprskega Cimosa.