© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
09.09.2014 07:00:48

In to v svojem debitantskem nastopu

Po zatišju, ko s Kodeljevega poleti ni bilo prav veliko glasu, so otroškemu vrtcu Boštjana Ficka številni napovedovali težko prvoligaško življenje, nekateri so uporabili kar besedo životarjenje.

Klub so zapustili najbolj izkušeni igralci, ostali pa so bolj kot ne golobradi mladeniči, ki bodo igrali za sok in sendvič. Nemalokrat naj bi bili v ligi dveh, treh hitrosti topovska hrana, a že na Šilčevem memorialu so pokazali kremplje in zobe.

Jedro sestavljajo fantje, ki so pred dvema letoma v mladinski konkurenci osvojili naslov najboljšega v državi in ki bodo svoj potencial oziroma pravo vrednost pokazali šele v drugem delu sezone, vsaj tako pravi trener Boštjan Ficko.

A že v soboto v novomeškem Marofu je bil predvsem drugi polčas videti zelo spodobno. »Taktično smo se res dobro pripravili, zadovoljen sem s pristopom, z borbenostjo in športnim duhom, z osnovnimi vrlinami, ki jih zahtevam od fantov. V tem pogledu jim nimam kaj dosti očitati,« je bil zadovoljen Ficko, ki je imel ob borbeni in agresivni obrambi tokrat velikega aduta tudi med vratnicama.

Ko je Gregor Župič že pri 26. letih dokončno zaklenil svoja vrata, veliki up slovenskega rokometa Urh Kastelic pa se je po enoletni posodi vrnil v Celje, je na Kodeljevem obstajala bojazen, da bo luknja zazijala tudi ali pa predvsem med vratnicama. A vsaj v prvem krogu je Rok Selakovič, za prijatelje Rudi, s svojimi obrambami nakazal, da morda vendarle ne bo tako. Otrok Slovana, ki je preteklo sezono prebil na posodi v vrstah Arconta Radgone, je bil eden od junakov uvodnega dneva sezone. Ena lastovka sicer še ne prinese pomladi, ena odlična partija pa še zdaleč ne naredi vratarja, a bila je to, ob agresivni obrambi, res sijajna predstava nizkoraslega dvajsetletnika. Po nekaterih statističnih podatkih je zaustavil prek dvajset strelov, kakšen gor ali dol, niti ni pomembno. Na svoji prvi tekmi v prvi ligi. Kakšen debi.