© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
06.09.2014 11:33:55

Veszprem tri od tri, Marguč šest od sedem

seha

Banjaluka je bila vedno rokometno mesto, pa čeprav se tamkajšnji Borac, nekoč jugoslovanski in evropski velikan, v zadnjih letih bori predvsem in samo za golo preživetje.

Imena, ki so nosila dres Borca, so sama po sebi bržkone še najbolj zgovorna in najlepše ponazarjajo vso veličino evropskega prvaka iz leta 1976. Abas Arslanagić, Momo Golić, Zdravko Radjenović, pa kasneje Zlatan Arnautović, Irfan Smajlagić, Zlatko Saračević, Pako Čavar in seveda žal že pokojni Iztok Puc ter Jani Čop. Prav slednji je lani Borac popeljal do dvojne domače krone, potem pa ob kroničnih finančnih težavah znova zapustil Borik.

In vsem tem težavam navkljub, ko so se igralci tekom lanske sezone nekajkrat spogledovali tudi s stavko, ljudje še vedno množično prihajajo v mitski Borik. V petek zvečer, ko je tam gostoval madžarski Veszprem, je ta tradicionalna rokometna trdnjava pokala po šivih, kot radi rečemo. Čeprav v dvoboju nekdanjega in zdajšnjega evropskega velikana večjih dvomov o zmagovalcu ni bilo, se je na tribunah zbralo pet tisoč ljudi, ki so med drugim lahko videli tudi odlično predstavo Gašperja Marguča.

Slovenski reprezentant se je kot kaže že povsem udomačil na desnem krilu ene najboljših zasedb stare celine, v Banjaluki je ob le enem zgrešenem strelu zabil šest golov ter prispeval svoj delež h še tretji zmagi Veszprema (33:29) v regionalni ligi.

In če je včeraj Borik pokal po šivih, kaj potem reči za današnji obračun v Skopju, ko se bosta prvič letos udarila mestna rivala Vardar in Metalurg. Še zadnjič v dvorani Kale, Vardar se namreč seli v novozgrajeni dom imenovan Jane Sandanski.