© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
03.09.2024 23:39:44

Ali spiš mirno, Nenad Protega?

Svit Sešlar se je vendarle in kljub vsemu vrnil v Celje.

Bilo je 10. avgusta, ko smo razkrili, da obstaja precejšnja verjetnost, da bo Svit Sešlar znova zaigral na slovenskih zelenicah. V dresu aktualnih prvakov. Po odmevnem prestopu v Eyüpspor se v Turčiji ni najboljše znašel, Arda Turan mu ni namenil vloge, kakršno si je želel in Valerij Kolotilo je v tem prepoznal priložnost, da izgubljenega sina vrne domov. Skupaj s sodelavci so krenili v ofenzivo, ki se je po naših informacijah začela obetavno. Omenili smo, da je 22-letni napadalno usmerjeni vezist naklonjen vnovičnem sodelovanju z Albertom Riero in dodali, da naj bi se s Celjani že uskladil glede pogojev sodelovanja ter da se tudi pogovori s predstavniki Eyüpsporja bojda razvijajo v pozitivno smer.

To razkritje je pričakovano močno odmevalo, nikakor ga nismo objavili 'na slepo'. Vir je bil zanesljiv, verodostojen. Tako zelo, da bi bil težko bolj, hkrati smo dobili namig, da naj bi bil kamen spotike igralčev zastopnik. Nenad Protega naj bi nasprotoval takšnemu scenariju. Menda tudi zaradi lastnih interesov, toda v odzivu v nekem drugem mediju si je prizadeval 'prodati' drugačno zgodbo.

"Najprej hvala za klic. Je kar prijetno, ko nekdo pokliče in preveri zadeve, ki ga zanimajo, preden piše o zelo občutljivih zadevah, ki lahko samo škodujejo našim športnikom. Svit je opravil odlične priprave, tudi zadel na uvodni tekmi in je v tem trenutku popolnoma osredotočen na največji izziv dosedanje nogometne poti. Izziv, ki se imenuje igranje v turški Superligi. Izjemno težki ligi, kjer ne igra preveč mladih igralcev, sploh pa ne mladih tujcev. Ampak je že navajen do vsakega cilja priti po težki poti in tudi ta ni nič drugačna. Tako v življenju, tudi v nogometu, nikoli ne veš kaj prinaša prihodnost, ampak njegov fokus je v tem trenutku samo en," je za Sportklub povedal Nenad Protega. "Kar zadeva Celje, se zahvaljujemo Albertu za iskren in resen interes. Vendarle sta eden drugega zelo zadolžila, ko sta pripeljala Olimpijo na vrh in je njun odnos res odličen. Vseeno je bil Svitov odgovor jasen in iskren, vse ostalo, kar je bilo zapisano v nekem mediju, pa je žal folklora. O morebitnem prestopu nisva govorila namreč z nikomer, niti z vodilnimi ljudmi Celja, še manj Eyüpsporja," je še pristavil nekdanji športni direktor Domžal in Olimpije.

Nekaj dni zatem ga je prvi mož grofov postavil na laž in potrdil naše poročanje, da potekajo pogovori s predstavniki Eyüpsporja, obenem smo izvedeli, da so grofi že 5. avgusta poslali uradno ponudbo in da so Turki kmalu zatem odgovorili s svojimi pogoji za uresničitev posla. Kako se je ob tem počutil Nenad Protega, lahko samo ugibam, zato pa zelo dobro vem, da v poslu, s katerim se ukvarja, včasih ne gre brez sprenevedanja. In tudi laži, prikrivanja resnice. Tako pač je. Včasih se igra tudi umazano. Vse to razumem in sprejmem, vsekakor pa nočemo razumeti tega, da v poskusu prikazovanja svoje 'resnice' in poskusu prikazovanja svoje 'verodostojnosti' diskreditira koga drugega. V tem primeru naš medij, epilog pa poznate; 3. septembra je Svit Sešlar podpisal pogodbo s Celjem, na stadionu Z'dežele bo imel do konca sezone status posojenega igralca novega turškega prvoligaša. Ali spiš mirno, Nenad Protega?