© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
16.09.2024 13:21:42

Poplavljeno igrišče. Se bodo murašice v četrtek potegovale za ligo prvakinj? Zdaj je vse jasno

Pred črno-belimi iz Fazanerije je izjemen izziv.

Obilne padavine v preteklih dneh so veliko težav povzročile tudi pri severnih sosedih. Povodenj je posegla v življenja Avstrijcev in vplivala tudi na športne prireditve. Kar nekaj jih je bilo odpovedanih, v bazen pa se je med drugim spremenil tudi stadion v St. Pöltnu, kjer nogometašice Mure v četrtek čaka prva tekma zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj. Nedeljski prizori so bili takšni, da tudi največji optimisti niso verjeli, da bo dvoboj lahko odigran, a vmes so se razmere na srečo vendarle bistveno izboljšale. Ponedeljkova podoba objekta je znova obetavna, voda je odtekla in v tem trenutku spopad avstrijskih in slovenskih šampionk ni več vprašljiv.

Črno-bele bodo na prizorišče obračuna odpotovale v sredo dopoldne in zvečer preizkusile igralno površino v NV Areni, kjer se bo četrtkova tekma začela ob 19. uri, prav tako kot teden dni pozneje (26. septembra) v Fazaneriji.

Dodatno zanimivost izjemno pomembne preizkušnje kakopak predstavlja dejstvo, da v dresu St. Pöltna igrata slovenski reprezentantki Mateja Zver in Izabela Križaj.

1st. polten

3st. polten
vszi

4st. polten