© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2024 10:44:25

Priljubljena in vroča nogometašica besna: Kako je možno, da oba igrava za Juventus, toda ...

Profimedia

Švicarska reprezentantka je ogorčena zaradi krivice, ki se ji godi po njenem mnenju.

Že leta in leta se govori o plačilni neenakopravnosti med moškim in ženskim spolom v športu. Nogometni zvezdniki služijo tudi po več deset milijonov evrov na leto, na prste ene roke pa bi lahko prešteli nogometašice, ki samo s plačo zaslužijo vsaj milijon evrov na leto.

Med slednjimi ni ene najbolj vročih in morda celo najbolj popularnih nogometašic ta hip Alishe Lehmann. Švicarka je letos okrepila vrste Juventusa, v Torinu pa se ji je pridružil tudi njen izbranec Douglas Luiz. Brazilski vezist je prišel iz vrst angleške Aston Ville, Juventus je zanj plačal 50 milijonov evrov, v nasprotno smer pa poslal še dva nogometaša.

V zameno za odškodnino je iz ženske ekipe Aston Ville k Juventusu prišla tudi Lehmannova, Italijani so za odkup pogodbe odšteli 60.000 evrov. Tudi to je eden od razlogov, da je povzdignila glas in javno povedala, kar ji je ležalo na duši. "Pogosto po treningu pripovedujem Douglasu, kako to ni prav nič pošteno. Oba se ukvarjava z isto službo, on pa zasluži 100-krat več od mene! To je nekaj, kar na mene, kot nogometašico, zelo vpliva," je dejala švicarska reprezentantka.

Luis pri Juventusu po trditvah italijanskih medijev zasluži 5 milijonov evrov na leto, Lehmannova v istem času torej 'le' 50.000 evrov.