© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
26.08.2024 18:00:05

Bivši igralec Celja, Olimpije in Maribora: Če Celje izpade, mora Riera sam dati odpoved

Martin Metelko

Besede, ki odmevajo.

Jože Prelogar je v osemdesetih letih minulega stoletja za Olimpijo odigral štiri sezone v prvi jugoslovanski ligi, tri sezone je bil tudi član Maribora ter nato v slovenski ligi Krke, Celja, Gorice in Ljubljane. Kot trener je zadnja leta deloval v Avstriji, pred tem je bil pomočnik selektorja Braneta Oblaka in sam selektor v več mlajših selekcijah. Prvoligaško dogajanje še vedno spremlja, pri čemer ga moti predvsem dogajanje pri Celjanih. Tudi glede njihovega napredovanja v konferenčno ligo ni ravno optimist.

"V Evropi imata Olimpija in Maribor realne možnosti za napredovanje v konferenčno ligo, slednjim se je poznalo, da se je na Švedskem igralo na umetni travi. No, za Celje me glede napredovanja kar zelo skrbi. Vidi se, da Riera zanje ni bil prava rešitev, odločitev o njegovi vrnitvi je bila prehitra. Malce se izgublja, verjetno mu tudi igralci več ne zaupajo, tako da bodo morali verjetno narediti tudi kakšne spremembe. Če bodo izločili Pjunik, ga to še lahko reši, sicer mora sam dati odpoved. Sam bi kot trener že ravnal enako. Izgubil je tudi podporo navijačev."

Po njegovem mnenju se je derbi med Mariborom in Olimpijo končal s kar pravičnim rezultatom, za slovensko raven je bila to kar vrhunska tekma. "Slabo luč je nanjo vrgel le incident mariborskih navijačev; takšne stvari se ne smejo dogajati. Vidi se, da je Olimpija trenutno boljša ekipa. Je kompaktna in daje večji poudarek na sami igri, medtem ko pri Mariboru zgolj čakajo na to, kaj bo storil Josip Iličić,"je še pristavil zdaj 65-letni strateg.