© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
26.08.2024 08:52:36

Kakšna zgodba nepričakovanega junaka! Slovenski najstnik eksplodiral med avstrijsko elito

rzpelletswac.at

Pri severnih sosedih so ob koncu tedna odigrali četrti prvenstveni krog.

Wolfsberger AC oziroma WAC se je v četrtem krogu avstrijskega prvenstva veselil druge zmage. Na svojem stadionu je s 4:2 (1:0) ugnal GAK, nekoliko nepričakovano pa je bil veliki junak zmage slovenski najstnik. Zablestel je šele 18-letni Erik Kojzek, ki je zaigral v drugem polčasu in se dvakrat vpisal med strelce. V 65. in 73. minuti je zadel za vodstvo svoje ekipe s 3:0 in 4:0 in se veselil prvih dveh golov med elito pri severnih sosedih.

In kdo je mladenič, ki je tako eksplodiral? Nogometne abecede se je naučil pri Korotanu, že pri 12-ih letih pa se je pridružil WAC-u in se prebijal skozi mlajše klubske selekcije. V pretekli sezoni je igral za drugo ekipo, poleti pa ga Dietmar Kühbauer priključil pripravam članske zasedbe in fant ga je prepričal, izkoristil je priložnost izkoristil. Debi je dočakal v prvem krogu pokalnega tekmovanja in se proti nižjeligašu Drassburgu dvakrat vpisal med strelce, nato je dočakal ognjeni krst na prvoligaškem prizorišču, si prislužil podpis triletne profesionalne pogodbe ter nemudoma znova upravičil zaupanje. Kakšna zgodba telesno zelo močnega napadalca …

Tio Cipot je bil v dresu GAK-a v senci Erika Kojzeka, igral je v prvi uri dvoboja, k temu pa dodajmo, da se je ob koncu tedna v opravi Sturma ob zmagi z 2:1 proti Altachu med strelce vpisal tudi Tomi Horvat.