© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
20.08.2024 13:47:46

Slovenski trener: Sem lokalpatriot! Nič nimam proti nikomur, a če je tako, se bom namesto tujca odločil za domačega fanta
Plus

Luka Vovk

V drugem krogu drugega kakovostnega razreda tekmovanja na sončni strani Alp so se najvišje zmage veselili Beltinčani, najprestižnejše pa Kidričani. Aluminij je slavil pri sosedih na Ptuju – na gostujoči klopi je sedel Jura Arsić, ki je v pretekli sezoni Dravo popeljal med drugoligaše.

Nogometaši Drave in Aluminija so se po dolgih letih znova udarili za točke v drugoligaški druščini, sosedski spopad je zaznamoval drugi prvenstveni krog. Prav tako kot vrnitev nekdanjega trenerja na 'kraj zločina'. Jura Arsić je v pretekli sezoni Dravo popeljal v drugi kakovostni razred tekmovanja, zdaj je na klopi Aluminija v najstarejšem slovenskem mestu slavil prestižni uspeh. Da po naslovu prvaka na tretjeligaškem vzhodu ni podaljšal sodelovanja, je bilo kar precejšnje presenečenje, nasledil ga je Saša Gajser. "Drava je moj klub. Tega nikoli nisem skrival, zgodovine ne mislim prikrivati. Z vodilnimi možmi smo imeli različne poglede glede tega, kako naprej. Postavili smo temelje zgodbe z domačimi igralci, v ekipi smo imeli odlično energijo, želel sem vztrajati na tej poti. Odgovorni so imeli drugačne želje. Nismo bili kompatibilni in v klubu so sprejeli odločitev, da sodelovanja ne bomo podaljšali. Le dva, tri dni pozneje se je pojavila možnost, da bi prevzel vodenje Aluminija in zdaj sem tukaj. To je gotovo velik korak naprej v moji karieri, v Kidričevem je vse tako, kot mora biti. Na visoki ravni," je pojasnil Jura Arsić in se v nadaljevanju ozrl na sobotni obračun na zelenici ptujskega stadiona, ki je privabil lepo število gledalcev. "Kulisa je bila čudovita. Uradni podatek je, da jih je bilo 750, ampak po moji oceni jih je bilo krepko čez tisoč."