© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.07.2024 12:57:40

Prekinil nogometni pokoj in se vrnil na igrišče, Ibričić bo spet igral v Sloveniji

Grega Wernig

Senijad Ibričić je z igranjem v Kopru in predvsem v Domžalah, kjer je opravljal tudi delo športnega direktorja, pustil globoko sled v slovenskem nogometu. Po krajši vrnitvi v BiH je spet v Sloveniji.

Ibričić je nazadnje deloval v Sarajevu, v navezi s trenerjem Simonom Rožmanom, zdaj pa je presenetil celotno regijo, saj je prekinil nogometni pokoj in se vrnil na igrišče. Nekdanji ljubljenec navijačev Hajduka, ki je z igranjem za moskovsko Lokomotivo in v Turčiji, ob tem je 44-krat nosil dres izbrane vrste BiH, zgradil več kot solidno kariero, je podpisal igralsko pogodbo z ljubljanskim nižjeligašem NK Šmartno.

Kot so zapisali vodilni možje člana MNZ Ljubljana, Ibričićeve izkušnje in veščine prinašajo dragocen prispevek njihovi ekipi. Predsednik kluba je seveda izrazil zadovoljstvo ob sklenjenem dogovoru: "Verjamemo, da bomo z njim dosegli velike stvari, saj nam bodo njegove dragocene izkušnje zelo pomagale na igrišču in razvoju naših mladih igralcev, ki se bodo lahko veliko naučili od naše nove 10ke."

Osemintridesetletni Ibričić je pojasnil svojo presenetljivo odločitev z naslednjimi besedami: "Prej sem užival v nogometu kot profesionalec, zdaj pa uživam v druženju skozi igro. Nogomet bo vedno v moji krvi in ne morem pobegniti od njega, niti v igralski upokojitvi. To je nova raven uživanja v rekreativnem in veteranskem nogometu. Veselim se tekem, še posebej pa druženja s temi fanti in ekipo. Pritegnila me je predvsem vizija kluba in z veseljem sem prišel pomagati v igralskem in klubskem razvoju z mojimi bogatimi izkušnjami."

ibricic 1
NK Šmartno

ibricic 2
NK Šmartno