© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(bp)
(bp)
04.04.2022 12:36:05

Zmajčice nadaljujejo zmagoviti niz

Prizor s tekme s Primorjem
Prizor s tekme s Primorjem
NATAŠA & IGOR KUPLJENIK

Članska ekipa je v 15. krogu, s katerim se je začela zadnja tretjina prvenstva v ŠP Šiška, gostila ekipo Primorje Gaia Naturelle iz Ajdovščine.

Začetna postava je bila tokrat nekoliko spremenjena. Domači strateg Miki Kondić je nekaterim standardnim igralkam prve postave po zahtevnem pripravljalnem obdobju in derbiju preteklega kroga namenil nekaj počitka. Svojo prvo priložnost v dresu Olimpije so dobile novinke v ekipi: v prvi postavi Eva Vodušek, v nadaljevanju pa tudi Daša Dolenšek in Ema Erman.

Tudi spremenjena postava je prevladovala na igrišču in pokazala zelo dobro pripravljenost. Še posebej razpoložena je bila trenutno prva strelka 1. SŽNL Ana Milović. V prvem polčasu je bila uspešna štirikrat, rezultat polčasa 5:0 pa je postavila Neva Kumalić. Kondić je z ekipo preizkusil nekaj taktičnih zamisli s treningov in v drugem polčasu naredil kar nekaj menjav.


Zmajčice so do konca tekme še osemkrat zatresle mrežo gostij. Še štiri gole je dodala Ana Milović, uspešne pa so bile še Izabela Križaj, Anja Prša, Ema Erman, ki je dosegla svoj debitantski zadetek za Olimpijo, piko na i za končnih 13:0 pa je postavila Lara Klopčič. Z osmimi zadetki na tekmi se je Ana Milović še bolj utrdila na prvem mestu najboljših strelk te sezone.


Glavni trener je po tekmi povedal: "Cilj je dosežen. Ne samo rezultatsko, temveč tudi taktično. Določene stvari smo preizkusili in bili zelo uspešni. Veseli me razumevanje taktičnih zahtev vseh igralk. Nekaj jih je zaigralo prvič in pokazale so, da so bile odločitve pri selekcioniranju in prihodu k nam pravilne. ŽNK Olimpija ima svetlo prihodnost."



Zmajčice so v nedeljo gostovale na Ptuju in domačo ekipo Doxakey odpravile kar s 15:0. Po tem krogu v tekmovanjih v 1. SŽNL zaradi reprezentančnih obveznosti sledi kratek premor, liga pa se bo spet nadaljevala 24. aprila.



Teden dni prej zeleno-bele čaka polfinalna tekma ženskega pokala. V soboto, 16. aprila, se bodo pomerile z ekipo ŽNK Radomlje. Za Olimpijo kot branilko lanskega naslova pokalnih prvakinj je cilj zmaga in uvrstitev v finale, ki bo 11. maja v Celju. V taboru zmajčic so za zdaj zadovoljni z opravljenim delom in s svojimi rezultati. Še naprej verjamejo, da bodo izpolnile želje in cilje, ki so si jih zadali pred sezono – osvojitev državnega naslova in osvojitev pokala, kar bi bil za klub nov zgodovinski mejnik. Poleg športnih uspehov so seveda zelo zadovoljni, da so v svoje vrste privabili Milana Mandarića, zato je obveza in odgovornost vseh, da uresničijo svoje cilje, toliko večja. Uprava kluba želi v tej sezoni postaviti temelje za delovanje kluba na najvišji ravni ob upoštevanju poslanstva, vizije in vrednot kluba. Odločenost uprave, da podpre vrhunske rezultate, je brezpogojna. Vse igralke so spoštovane in v klubu vlada sproščeno vzdušje, saj so odnosi odlični. Vsak dvom ali najmanjša težava se takoj razreši v skladu z vrednotami kluba, ki ne dopuščajo nikakršnega prostora za slabo voljo. V pisarni kluba je v teh dneh intenzivno potekalo tudi urejanje vse dokumentacije za pridobitev licence UEFA in NZS za tekmovanja v naslednji sezoni 2022/2023.



Mlajše selekcije

Ta konec tedna se po krajšem premoru nadaljujejo tudi tekmovanja v mlajših selekcijah. Prvič v spomladanskem delu sezone se bodo na zelenico podale tudi najmlajše deklice U-13.



Na področju delovanja mlajših selekcij se v klubu zavedajo svoje odgovornosti, zato se počasi že pripravljajo na naslednjo sezono. Treba bo pregledati obstoječe selekcije in načrtovati tiste, ki bodo nastopale v sezoni 2022/2023. Ničesar nočejo prepustiti naključju. Prepričani so, da lahko z dobrim delom v klub privabijo še več deklet. Že zdaj je v klubu veliko zelo kakovostnih mlajših igralk, ki z dobrim delom iz dneva v dan napredujejo in so prihodnost ŽNK Olimpije.

Jasno zastavljeni cilji in kakovostno delo so zagotovilo, da se bo ŽNK Olimpija uveljavila tudi na evropskem prostoru, kjer ženski nogomet dobiva vse večjo veljavo in prepoznavnost.



Rekordi

V minulem tednu so bili v ženskem nogometu postavljeni svojevrstni rekordi. Tekme četrtfinala ženske lige prvakinj so bile izjemno dobro obiskane. V Parizu si je tekmo PSG – Bayern ogledalo največ gledalcev v zgodovini ženskih tekem v tem mestu, v Wolfsburgu, ki se je pomeril z angleškim Arsenalom, je bilo na tekmi največ gledalcev v zgodovini kluba, nov mejnik v zgodovini ženskih tekmovanj pa je padel tudi v Barceloni; tekmo med Barcelono in Realom si je ogledalo rekordnih 91.553 gledalcev. 

Galerija
Prizor s tekme s Primorjem