© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.01.2016 09:58:25

Muri licenca, uradnikom pogojna zaporna kazen

Drago Wernig - TAKA

Zgodba o ponarejenem davčnem potrdilu za klub iz Fazanerije dobila epilog.

Na okrajnem sodišču v Murski Soboti se je končalo sojenje Tatjani Gyergyek, donedavni namestnici direktorice soboškega davčnega/finančnega urada Vlaste Temlin, nekdanjemu vodji kontrolnega oddelka Avgustu Zakojču in Štefanu Koltaju, davčnemu kontrolorju.

Spletna stran pomurje.si poroča, da je bila Gyergyekova obsojena na pet mesecev, Zakojč in Koltaj pa na štiri mesece pogojne zaporne kazni, ker so izdali potrdilo Muri 05, da ima nekdanji prvoligaški klub poravnane vse obveznosti do države. Urad je izdal potrdilo, ki ga je klub iz Fazanerije potreboval zaradi pridobitve tekmovalne licence, z datumom 14. maj 2012, da so bili plačani vsi prispevki in davki, čeprav so bili poravnani šele 29. maja 2012.

Kot še dodaja omenjena spletna stran, na ptujskem okrožnem sodišču poteka preiskava proti direktorici soboškega finančnega/davčnega urada Vlasti Temlin, ki ji očitajo, da je maja 2012 usmerjala izdajo ponarejenega davčnega potrdila Muri 05. V preiskavi je tudi Miroslav Topić, nekdanji predsednik soboških črno-belih, ki je osumljen napeljevanja h kaznivemu dejanju.