© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
03.12.2014 09:18:55

MARIBOR - KRKA: Ne bi bili profesionalci

Trije polfinalisti Pokala Slovenije so že znani, drevi bo kvartet, ki se bo potegoval za zaključni obračun, dokončno izoblikovan. Domžalam, Celju in Kopru se bo pridružil boljši iz dvoboja med Mariborom in Krko, ki se bo pričel ob 17.30, vstop na Ljudski vrt pa bo prost.

Mariborčani so že v Novem mestu storili velik korak proti uvrstitvi v polfinale. Z zmago 2:1 so opravili velik del posla, a pred svojimi navijači ga morajo seveda dokončati. Mnogi menijo, da je današnja preizkušnja pod Kalvarijo zgolj formalnost. »Res je, da imamo odlično izhodišče, ampak povratna tekma nikakor ni formalnost. Če bi jo dojemali na tak način, ne bi bili profesionalci. Pokal je specifično tekmovanje, v katerem vloga favorita pogosto ne pomeni veliko. A igramo doma, pred svojimi navijači, imamo prednost in seveda nas zanima zgolj in samo napredovanje,«pravi trener vijoličastih.

Odprta vrata Ljudskega vrta

V mariborskem prvoligašu so se odločili, da bodo na tekmi s Krko odprli vrata Ljudskega vrta, vstop na tribune bo prost. Vsak, ki si želi ogledati boj za napredovanje med štiri najuspešnejše ekipe pokalnega tekmovanja, bo moral le prevzeti prosto vstopnico. Na voljo so v Vijol'čni Bajti, od 16. ure pa na blagajni A na južni ploščadi stadiona.

Najbrž napredovanje s še eno zmago … »Ne bom razkril ničesar novega, če povem, da nas ta vedno zanima. Vedno in povsod. Tokratni dvoboj kakopak ni izjema. Toda ne bo lahko. Ne slepimo se, da bo Krka v Ljudski vrt prišla brez ambicij. Nikakor ne, Novomeščani so z zmago v Stožicah dobili še dodaten zagon, tudi na prvi tekmi z nami so se predstavili v dobri podobi, poleg tega bodo polni motivov lahko zaigrali neobremenjeno,« je pristavil Ante Šimundža.

OPOZORIL JE BILO DOVOLJ
Po trenerjevi previdnosti sodeč, je bil uspeh Dolenjcev v prestolnici pravšnje opozorilo? »Ah, v tej sezoni je bilo takšnih in drugačnih opozoril že dovolj. Dejstvo je, da si na vsaki preizkušnji prizadevamo biti na čim višji ravni in popolnoma jasno je, da si to želimo tudi proti Krki. Tako telesno kot miselno. Le na tak način bomo prišli do želenega dosežka. Biti moramo pravi. Imamo dovolj izkušenj, da vemo, da si lahkomiselnosti ne smemo privoščiti, takšen pristop bi se nam hitro maščeval,« dodaja nekdanji odlični napadalec.

krka maribor dw

To bo za prvake že tekma številka 33 v dozdajšnjem delu sezone. Je ostalo še dovolj energije? »Energije je ogromno, mora je biti. Fantje vedo, za kaj gre, sicer pa smo v takšnem ritmu že štiri leta zapored. Ne dogaja se nam nič novega. Zavedamo se, kaj moramo storiti, in vemo, na kakšen način,« je odvrnil Ante Šimundža.

Stojanović zbolel, maska je v izdelavi

Tako kot pred tekmo z Rudarjem ima trener Maribora znova največ preglavic s tem, komu zaupati položaj na desni strani obrambe. »Petar Stojanović je po težavah z zlomljenim nosom dobil še vročino, tako da ga ni v kadru, Alešu Mejaču se stanje izboljšuje. Ali bo pripravljen, bo razkril preizkus na dan tekme, vsi drugi igralci so med kandidati za nastop,« je pojasnil Ante Šimundža, ki upa, da bo lahko na novopečenega reprezentanta znova računal na zadnjih dveh letošnjih preizkušnjah. Najprej v soboto proti Radomljam in nato še v dvoboju lige prvakov s Schalkejem. Petar Stojanović bo kakopak zaigral s pomočjo zaščitne maske, ki je v izdelavi. Če mu bo zdravje dovoljevalo, bo z njo na obrazu prvič vadil v četrtek ali petek.
V moštvu Krke gotovo ne bo Nikole Žižića in Danijela Dežmarja, ki nimata pravice nastopa zaradi rumenih kartonov.

NA PORTOVALU DODATNA SAMOZAVEST

Vijoličaste veseli, da so strelci na domačem prizorišču vse bolj učinkoviti. Odkar je na položaju športnega direktorja Zlatko Zahović, se denimo še nikoli ni zgodilo, da bi si igralca Maribora delila vrh lestvice strelcev. Trenutno sta najbolj učinkovita Marcos Tavares in Luka Zahović. »To pomeni, da o naših napadalcih ni treba dvomiti. Ogromno vlagajo vase, v svoje nogometno življenje. Spoznanje, da imamo dva igralca na vrhu lestvice strelcev, je le še dodaten zagon za oba in za ekipo v prihodnjem obdobju,« je povedal Ante Šimundža, Marcos Tavares dodaja: »Lepo je, da sva skupaj na prvem mestu. Napadalci živimo za zadetke, oba z Luko sva v formi in verjamem, da bova tudi v prihodnje s svojimi zadetki pomagala ekipi do uresničitve ciljev.«

Na Portovalu se kakopak zavedajo, da so vijoličasti veliki favoriti, in jim to vlogo tudi priznavajo, toda z zmago nad Olimpijo so kakopak dobili prepotrebno injekcijo samozavesti, s katero bodo v štajersko prestolnico odpotovali odločeni storiti še eno presenečenje. Ob zaostanku s prve tekme bodo lahko varovanci Andreja Kastrevca zaigrali sproščeni in takšni pokazali vse svoje sposobnosti. To bo sicer že četrti dvoboj Maribora in Krke v tej sezoni, na vseh treh dozdajšnjih so slavili vijoličasti.