© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
03.12.2014 08:00:45

Verbič: Prestop v Maribor bi me vsekakor zanimal

Ekipa24

Statistično najučinkovitejši igralec prve slovenske lige je v tem trenutku Benjamin Verbič.

Celjski biser je zabil že osem golov in dodal še šest podaj. S svojimi odličnimi predstavami je prispeval zelo velik delež k odličnim predstavam Celja, ki v tem trenutku zaseda visoko tretje mesto na lestvici.

Z zadnjo zmago nad Zavrčem ste niz neporaženosti povečali na 21. Kaj je ključ do dobrih predstav?
Neverjetno je, da nam uspeva ta niz podaljševati iz tekme v tekmo. Znova smo zmagali, to je neverjetno, ampak ne bi vedel, kaj je ključ do uspeha. V vsak obračun gremo z napadalnimi ambicijami, in to se nam velikokrat obrestuje. Zabili smo veliko golov, v obrambi pa pokazali zrelo igro, tako da smo tako v napadu kot v obrambi letos zelo dobri. Mislim, da je ključna tudi dobra kemija v moštvu. Povezava med trenerjem in igralci je odlična, soigralci med sabo pa smo odlični prijatelji, veliko se družimo tudi zunaj igrišč. S trenerjem se poznava od dvanajstega leta, on je bil tisti, ki me je kot prvi povabil v člansko ekipo in z njim nimam nikakršnih problemov. Tudi z drugimi nogometaši je že sodeloval in mislim, da ni nobenega, s katerim se ne bi razumel.

S trenerjem se poznava od dvanajstega leta, on je bil tisti, ki me je kot prvi povabil v člansko ekipo.

Na prvih dveh prvenstvenih obračunih ste doživeli dva poraza, potem pa nobenega več. Kaj se je zgodilo po 2. krogu?
Domač poraz v prvem krogu z Zavrčem nas je presekal. Bili smo boljši vso tekmo, si priigrali veliko priložnosti, ampak ni nam uspelo zadeti. Potem je sledil še poraz v Domžalah in naša samozavest je bila na psu. Ampak rekli smo si, da nas dva poraza ne smeta ustaviti, da moramo iti naprej. Potem smo visoko premagali Krko in tista tekma nam je dala motivacijo za naprej. Priključili so se nam tudi nekateri igralci, kot so Sunny, Djermanović in Lovrečič, ki so v naše moštvo prinesli dodatno kakovost. Iz tekme v tekmo, iz kroga v krog je naša samozavest rasla in še sam ne vem, kako so nam uspevali tako dobri rezultati. Upam, da bomo v tem ritmu nadaljevali tudi na zadnji tekmi in šli zadovoljni na zaslužen odmor.

Ste si pred sezono sploh lahko predstavljali, da boste po 19. krogih na 3. mestu lestvice z realnimi možnostmi, da se vključite v boj za prvaka?
Ah, pred začetkom sezone smo lahko o tem samo sanjali (smeh). Tega nikakor nismo pričakovali, predvsem zaradi lanske sezone, ko smo končali šele na 8. mestu. Ampak okrepili smo svoje moštvo, s trenerjem in nekaterimi igralci, zamenjali smo način igranja, in to je prineslo rezultate. Zavedali smo se, da bo treba na vsaki tekmi dati vse od sebe in da se nam bo takšen pristop nekoč obrestoval. Prvi dve tekmi v novi sezoni se nam ni, zdaj se nam. Dobro delo na treningih se nam vrača z dobrimi rezultati, mi pa še naprej ostajamo lačni zmag.

verbic nm
Nikola Miljković

Ah, pred začetkom sezone smo lahko o tem samo sanjali (smeh).

Pogled na lestvico razkriva zanimivost, in sicer imate najboljšo gol razliko med vsemi. Ste drugi po številu danih zadetkov in celo prvi po številu prejetih, kar je glede na vaš način igranja malce presenetljivo.
Res je. Naša filozofija je pač taka, da raje odigramo 3:3 kot 0:0 in da raje tekmo izgubimo, kot da odigramo obrambno in na rezultat. Letos nam uspeva, da igramo napadalno in tudi rezultatsko uspešno, kar je super. Velikokrat smo zadeli, tudi obramba pa je vrhunska. Nazadnje je v gol stopil tudi Amel Mujčinović in dokazal, da še zmeraj lahko odlično brani. V napadu se odlično razumemo, trener nam pusti veliko svobode, mislim pa, da imamo najhitrejši prehod iz obrambe v napad v ligi, na tak način smo dosegli večino svojih zadetkov. Trenutno je vse tako, kot mora biti, določene malenkosti moramo še popraviti, to bo delo za zimo, v spomladanskem delu bomo poskušali biti še boljši.

Moramo se ustaviti pri vaši zadnji tekmi z Zavrčem in vašem zadetku v 11. sekundi, s katerim ste se v zgodovino zapisali kot najhitrejši strelec zadetka v prvi slovenski ligi. Kako je potekalo vse skupaj in kako se počutite ob rekordu?
Vse se je zgodilo izjemno hitro. Sploh se še nismo zavedali, da stojimo na terenu, pa smo že vodili z 1:0. Uspela nam je lepa akcija, nikakor pa to ni bila uigrana kombinacija. Prišla je spontano, žoga je z desne strani prišla v kazenski prostor, postavil sem nogo in zadel. Občutek je seveda odličen, lepo je videti svoje ime nekje zapisano, ampak gol je gol. Tudi ta je enako vreden in šteje enako, tako ali tako pa se na rekorde ne oziram preveč. Je pa seveda lepo, če kakšnega dosežeš.

Zdi se, da vam gre v tem trenutku vse kot po maslu. Da vse, kar si zamislite, tudi realizirate.
No, ni čisto tako (smeh). Določene stvari mi letos uspevajo malce boljše kot lani. Ampak treba bo še veliko delati, da bom na ravni, na kateri si želim biti. Mislim, da ekstremno velike razlike ni, v tem trenutku gre pač v gol malce več žog (smeh).

Občutek je seveda odličen, lepo je videti svoje ime nekje zapisano, ampak gol je gol. Tudi ta je enako vreden in šteje enako, tako ali tako pa se na rekorde ne oziram preveč. Je pa seveda lepo, če kakšnega dosežeš.

Precej žog gre v gol. Trenutno ste z osmimi zadetki tretji strelec, s šestimi podajami pa drugi podajalec lige. Statistično ste celo najuspešnejši nogometaš v prvi ligi.
Res je, ni slabo (smeh). Trudim se, da je moja igra na čim višji ravni, naredil sem nadgradnjo in zadetki ter asistence so nagrada za trud in trdo delo. V Celju sem že kar nekaj časa, mislim, da je čas za novo stopničko v moji karieri in življenju. V tem pozitivnem klubskem nizu smo vsi začutili, da smo dobri, se še dodatno motivirali, saj nas spremlja veliko več ljudi kot lani, ko smo se ves čas gibali med sedmim in osmim mestom na lestvici. Ko si drugi ali tretji, je nate pozornih več očes. Razlika je tudi v naši igri, letos se je lažje dokazati, in to smo vsi zgrabili z obema rokama.

778-12-verbic
Nikola Miljković


Rekli ste, da je čas za novo stopničko v vaši karieri. Mnogi pravijo, da ste prerasli Celje, kaj mislite vi?
V Celju se zelo dobro dela, ampak vsi hočemo nekaj novega, nekaj boljšega. Da vidimo, kako in kje lahko še napredujemo. Tudi sam nisem nobena izjema. Pozimi bomo videli, kaj se bo dogajalo, želim si narediti premišljeno potezo. Tudi če bom ostal v Celju, bom poskušal še naprej dobro delati in se razvijati.

Že v poletnem prestopnem roku se je veliko govorilo o vašem odhodu v tujino, zdaj naj bi se v vrsto za vaš podpis postavil tudi Maribor.
Poleti se je nekaj dogajalo, ampak ni prišlo do realizacije. Ugotovili smo, da bi bilo morda bolje še malce počakati, in mislim, da je bila ta poteza dobra. Zdaj pa bomo videli, kaj se bo zgodilo. Slišal sem za zanimanje Maribora, toda do zdaj še nisem dobil nobene konkretne ponudbe. S tem se ne obremenjujem, o prestopu pa bodo razmišljali moj agent in vodilni možje v klubu. Bomo videli.

Mislim, da je Maribor super klub in da si vsak mlad nogometaš v Sloveniji želi, da bi igral v ligi prvakov.

Pa imate kakšne preference glede novega kluba? Maribor ali kakšen tuji klub?
Mislim, da je Maribor super klub in da si vsak mlad nogometaš v Sloveniji želi, da bi igral v ligi prvakov. Maribor je letos član elitne dvaintrideseterice. In vijoličasti ne samo da nastopajo v ligi prvakov, ampak tam igrajo, so zelo konkurenčni in dokazujejo, da se lahko kosajo z najboljšimi klubi v Evropi. O njem samo lepe besede in vsekakor bi me prestop tja zanimal. Seveda je zanimiva tudi tujina, dobro bom razmislil in sprejel pametno odločitev.

Za konec samo še to. Vaše dobre igre niso ostale neopažene niti pri selektorju, ki vas je vpoklical v reprezentanco za nastop proti Kolumbiji. Sicer potem zaradi poškodbe na tekmi v Stožicah niste mogli nastopiti, ampak vseeno. Kakšen je občutek biti član članske reprezentance?
Tiste tri, štiri dni, ko sem bil z reprezentanco, je bila zame zelo lepa izkušnja. Lepo si je deliti garderobo z najboljšimi slovenskimi nogometaši. Na žalost mi ni uspelo debitirati, zaustavila me je poškodba, ampak nič zato. Še naprej bom trdo treniral, se dokazoval na vsaki tekmi in upam, da bom v prihodnje dobil še kakšen vpoklic.