© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.04.2023 12:24:08

Ste videli zadetek Andraža Šporarja na največjem grškem derbiju? Čista poezija in velik slovenski ponos (video)

Profimedia

Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar je na velikem grškem derbiju med Panathinaikosom in Olympiacosom dosegel vodilni zadetek za zelene, ki so na koncu zmagali z 2:0.

Na lestvici lige za prvaka imata zdaj slovensko obarvani Panathinaikos in AEK 69 točk, Olympiacos pa zaostaja za šest točk. Atenski klub, pri katerem poleg Šporarja igrata še dva slovenska reprezentanta - Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič - že vse od sezone 2009/10 čaka na nov naslov državnega prvaka.

Na včerajšnjem derbiju sta v začetni enajsterici zaigrala Šporar in Gnezda-Čerin, medtem ko je Verbič celotno srečanje presedel na klopi za rezervne igralce. Nekdanji član Olimpije je mrežo gosto zatresel v 28. minuti, potem ko je izkoristil hudo napako domačega obrambnega igralca.

sporar


Ko so novinarji 29-letnega Ljubljančana po tekmi vprašali, ali njegov zadetek morda že lahko pomeni polovico opravljenega dela v boju za naslov, je odgovoril, da ne: "Ne bi rekel tako. Še vedno je pred nami šest tekem, z AEK-om pa smo izenačeni. Pred nami je tako še dolga pot. Vsaka naslednja tekmo bo kot finalna. Če želimo postati prvaki, bomo morali še enkrat premagati Olympiacos, pa tudi AEK, PAOK in Volos. Moramo iti od tekme do tekme."

Potem je še poudaril, da so ekipe zelo izenačene, v ligi za prvaka pa je še posebej vsaka tekma derbi. "Hitro gre lahko kaj narobe Gledamo le na sebe in če bomo v prihodnje igrali tako, kot smo tokrat, imamo velike možnosti, da naredimo velike stvari."

Na koncu je Šporar še pozval navijače, da še naprej prihajajo na tekme in jih podpirajo. "Tako kot so to storili na tej tekmi, na kateri je bilo igrišče dobesedno v ognju. V takšnem vzdušju res ni težko igrati."