© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.04.2023 02:25:41

Vratar nemškega prvoligaša je odvihral na fizični obračun z navijačem (video)

Profimedia

Včeraj je v 27. krogu nemške bundeslige Bochum na domačem stadionu izgubil s Stuttgartom (2:3), še vedno pa odmeva incident po koncu srečanja.

Domači vratar Manuel Riemann je bil med tekmo tarča domačega navijača, ki je iz minute v minuto vse bolj pretiraval in vratarja neprimerno provociral. Uspelo mu je, saj je takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu Riemann stekel na tribuno in želel fizično obračunati z navijačem. Hitro so priskočili najbližji opazovalci, vratarja pa sta (neuspešno) skušala zaustaviti tudi soigralec Keven Schlotterbeck in tehnični direktor Marc Lettau.

Riemann 2
Profimedia


Postalo je zelo naelektreno, še preden pa bi se fizični obračun razbohotil, so varnostniki odpeljali navijača. Riemann je zatem odšel v slačilnico.

"Vem le to, da je Riemann bil deležen žaljivk, potem je prišlo še do fizičnega obračuna. Ne morem soditi o tej zadevi," je dejal trener Bochuma Thomas Letsch. " Če je prišlo prav zares do pretepa, potem seveda to ni v redu. No, tudi žaljivke niso dopustne, ko pač stvari ne gredo, kot vsi želimo. Nasilje ne sodi na nogometno tekmo. Nasilje pa je lahko tudi verbalno."

Riemann je bil sicer neposredni krivec pri tretjem zadetku gostov. Globoko v sodniškem podaljšku je zaradi nešportnega obnašanja prejel rumeni karton, potem pa odvihral na obračun z navijačem.

Ni se zgodilo prvič, da navijači Bochuma svoje igralce obkladajo z žaljivkami. Klub se krčevito bori za obstanek. "Ni v redu, da se dogajajo takšne stvari. Še vedno imamo vse v svojih rokah. Izgubili smo pomembno tekmo, vendar ni normalno, da nas navijači žalijo in napadajo," je dejal napadalec Philipp Hoffman.