© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.05.2018 09:45:47

Matjaž Kek ŠOKIRAL z razkritjem: Kdo je najboljši nogometaš, ki sem ga treniral? Ne Handanović ne Novaković ...

Grega Wernig

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je v svoji trenerski karieri vodil nekaj fantastičnih igralcev.

Navsezadnje je kot selektor Slovenije treniral igralce kova Samir Handanović in Milivoje Novaković, toda ko je v eni izmed hrvaških oddaj dobil vprašanje, kdo je najboljši nogometaš, ki ga je kdajkoli treniral, je Matjaž Kek šokiral z odgovorom.

"Več jih je in ne bi se odločil za nobenega," je najprej zelo pričakovano odgovoril Kek, toda nato je sledil nepričakovan dodatek: "Toda eden od zares fenomenalnih igralcev je Anas Sharbini. In tukaj bom zaključil."

Za tiste, ki podrobneje spremljate hrvaški nogomet, Kekov odgovor morda celo ni presenetljiv, Sharbini je včasih veljal za enega najbolj talentiranih hrvaških nogometašev, ki pa glave ni imel na pravem mestu. Tako kljub temu, da je star šele 31 let, Sharbini že več kot dve leti ne igra nogometaša, čeprav je do konca te sezone pogodbeno vezan na Rijeko in je uradno torej še vedno Kekov varovanec.

anas sharbini
Profimedia
Vseeno je Kekov odgovor precej presenetljiv, glede na to, da je ravno Slovenec bil tisti, ki je zaradi nediscipline Sharbinija odstranil iz moštva. A kot vse kaže so zamere pozabljene. "S Kekom se vsake toliko slišiva preko sms sporočil. Presenetil me je, ker me je omenil kot enega od najboljših igralcev, ki jih je treniral. Hvala mu," je za Sportske Novosti dejal Sharbini.