© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
05.08.2017 08:03:06

Boštjan Cesar je navdušen nad Mariborčani in Domžalčani: "DOBER ŽREB!"

Boštjan Cesar
Boštjan Cesar
Grega Wernig

Napredovanje Domžal v zadnji krog kvalifikacij za ligo Europa je z veseljem pospremil tudi Boštjan Cesar, ki skupaj z Valterjem Birso brani barve italijanskega prvoligaša Chieva. Reprezentančni kapetan se je priklonil tudi Mariborčanom.

Njegov nekdanji klub bo sredi avgusta gostoval v Stožicah, ljubljanski branilec pa se strinja, da je Marseille v obračunu z dvakratnimi slovenskimi prvaki v vlogi izrazitega favorita, vendar hkrati dodaja, da je nogomet nadvse nepredvidljiv ...

"A res?" se je odzval slovenski reprezentančni kapetan, ko smo mu včeraj nekaj minut po 13. uri sporočili, da je žreb na sedežu evropske nogometne zveze v Nyonu določil, da se bodo Domžalčani v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo Europa udarili z njegovim nekdanjim klubom. V slovensko prestolnico prihaja Marseille, ki bo v Stožicah gostoval 17. avgusta, povratna tekma bo teden dni pozneje (24. avgusta) v drugem največjem francoskem mestu. "Dober žreb, atraktiven nasprotnik," je pristavil Boštjan Cesar, ki je bil član Marseilla med letoma 2005 in 2009, vmes je bil v sezoni 2007/08 posojen v West Bromwich Albion. "Čestitke tudi Mariboru za napredovanje v zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov. Res sem vesel, da so vijoličasti in Domžalčani prišli tako daleč in dokazali, da je tudi naš klubski nogomet konkurenčen. To so pomembne stvari, treba jih je spoštovati," je nadaljeval Boštjan Cesar.

"Slišal sem, da so Domžalčani proti Freiburgu odigrali fantastično tekmo," je nadaljeval izkušeni branilec, ki si je želel, da bi četrtkovo dogajanje lahko spremljal v živo, toda … "Pri Chievu smo imeli klubsko večerjo, ki je nisem mogel oziroma smel preskočiti. Sva pa z Valterjem Birso prek svetovnega spleta nenehno spremljala rezultat in navijala za Domžale. To je izjemen dosežek, fantastičen. Vse čestitke Simonu Rožmanu in njegovim varovancem," je z navdušenjem pripovedoval 35-letni Ljubljančan.

In kako bi izbranec selektorja Srečka Katanca opisal svoj nekdanji klub? "Gre za velikana. Ne le francoskega, tudi v evropskih razmerah. Marseille ima izjemne navijače, ki so gotovo med najboljšimi na stari celini. So vročekrvni in čutijo ogromno pripadnost. Ekipi so lahko v veliko pomoč, njihov veter v jadra je neprecenljiv, toda po drugi strani so lahko tudi velik pritisk za igralce. Če se kaj zalomi, če rezultat ni takšen, kot bi si želeli ..."


CELOTEN POGOVOR Z BOŠTJANOM CESARJEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI!