© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.05.2017 07:30:04

Fant, ki je nekoč precej obetal, izginil iz Slovenije, nato pa v Italiji postal najboljši strelec v ligi, v kateri nastopa

Drago Wernig - TAKA

V sosednji Italiji igra Slovenec, ki se lahko pohvali, da je v tej sezoni zabil kar nekaj golov.

Minili so časi, ko se je Kras Repen boril v četrti italijanski ligi ali serie D, zdaj je klub slovenskih zamejcev v Italiji član "le" tako imenovane lige eccelenza ali elitne lige. Sezono 2016/17 je sklenil na šestem mestu, kar pomeni, da je napredovanje splavalo po vodi. Kljub temu pa so lahko pri Krasu vsaj na nekaj še kako ponosni. Pohvalijo se namreč lahko, da je prav njihov član najboljši strelec omenjenega tekmovanja. Ta pa je – Slovenec.

Žiga Smrtnik je zabil 23 golov ali pet več kot Filippo Fabbrio. Kdor sodi med boljše poznavalce slovenskega nogometa, potem mu omenjeni nogometaš zagotovo ni nepoznan. Pred leti je Smrtnik veljal za bolj nadarjenega napadalca v Ljubljani, kot član Interblocka je tako v dveh sezonah v kadetski ligi in ligi do 15 let zabil 54 golov na 56 tekmah, toda po prehodu v glavno kategorijo se mu je ustavilo. V 1. SNL je sicer odigral 32 tekem, toda zadetka ni dočakal. Nekdanji član Kopra, Jadrana in Radomelj je h Krasu odšel pred dvema letoma, predvsem v tej sezoni pa dokazal, da še ni rekel zadnje.