© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.05.2017 20:37:06

Škandal v Franciji: Evra se je spravil na Dugarryja

Reuters

Francoski reprezentant in danes član Marseilla Patrice Evra je v odmevnem intervjuju s svojimi izjavami, ne le dvignil ogromno prahu, ampak povzročil pravi škandal v Franciji.

Evra je obračunal z nekdanjim francoskim reprezentantom, sicer že upokojenim nogometašem Christophom Dugarryjem, s katerim imata nekaj nerazrešenih sporov.

Francija je leta 1998 na domačih tleh osvojila naslov svetovnih prvakov, del zmagovite ekipe pa je bil tudi Dugarry, ki naj bi se takrat v reprezentanco uvrstil le zaradi prijateljevanja z Zinedinom Zidanom, s katerim sta skupaj igrala za Bordeaux.

Pozneje je Dugarry igral še v Milanu, Barceloni in Marseillu, kariero pa je zaključil v Katarju. Danes je teve komentantor.

dugarry zidane
Christoph Dugarry in Zinedine Zidane


Ko je William Gallas, še en nekdanji francoski reprezentant, danes pa komentator na televiziji SFR, Evraja povlekel za jezik, češ kakšno je ozadje spora z Dugarryjem, je Evra slednjega imenoval Duarig. "Brat mi je rekel, naj se pobrigam za Duariga. Dela s teboj. Verjetno veš, o kom govorim, le njegovega imena nikar ne izgovori."

Medtem ko se je Gallas delal, da ne ve, o komu govori, je Evra nadaljeval: "Boste že dojeli... Če ima on težave z menoj, naj pride v Marseille, da se pogovoriva. Ni nobenega problema. Spoštujem ga, saj je svetovni in evropski prvak. No, obenem mislim, da je edina oseba na tem svetu, ki natančno ve, koliko sramnih dlačic ima Zidane na družinskem nakitu."

Zidane in Dugarry sta bila soigralca tako v Bordeauxu kot tudi v francoski reprezentanci. Mnogi analitiki so stalno namigovali, da je bil Dugarry v favoriziranem položaju zaradi velikega prijateljstva z Zidanom.

Sporne besede Evraja so takoj po objavi intervjuja močno pretresle francosko nogometno javnost.

Evra je stalno veljal za zabavnega nogometaša, za tiste, ki so z njim delili slačilnico pa je predstavljal veliko avtoriteto. Levi bočni igralec naj bi na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010 povzročil upor proti takratnemu selektorju Raymondu Domenechu, ki je povzročil velik neuspeh močne reprezentance. Ravno to danes Evraju zameri Dugarry.