© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
24.11.2016 21:01:17

Kung fu Handanović, ali kako je Slovenec prejel rdeč karton (video)

Reuters

V večini primerov je Samir Handanović tisti, ki Inter rešuje iz nemogočih situacij, tokrat pa je svoje soigralce pustil na cedilu.

Italijanski Inter je imel na tekmi 5. kroga lige Europa zmago na dosegu roke, nato pa se je zgodilo nekaj, kar ne videvamo ravno vsak dan. 
Črno-modri so v prvem polčasu gostovanja v Izraelu pri Hapoelu Hapoelu Beer Shevi vodili že z 2:0, drugi polčas pa je bil prava katastrofa. V 58. minuti so domačini uspeli znižati izid, a takrat še ni gorela voda.

Nato pa je sledila napaka Samirja Handanovića, ki je s skokom v slogu kung fu mojstrov nepravilno zaustavi domačega vezista Buzagla, ki je bil sam pred vratarjem, za svoj prekršek pa si je prislužil rumeni karton. To bi bilo še najmanjše zlo, če ne bi Handanović že prej dobil rumenega kartona in je tisti drugi iz 69. minute pomenil izključitev, hkrati pa enajstmetrovko za domače.  Interjeva igra je po tem povsem razpadla, domači so uspešni z bele točke, v izdihljajih tekme pa je Ben Sahar prinesel veliko zmago Izraelcev s 3:2.