© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.11.2016 20:19:55

Rečani v boj za Kekovo močno orožje

Grega Wernig

Na Rujevici so prepričani, da je bil Franko Andrijašević neupravičeno kaznovan.

Nogometaši Rijeke imajo na vrhu lestvice hrvaškega prvenstva še naprej šest točk prednosti pred Dinamom, toda v zadnjem krogu niso izkoristili priložnosti, da bi aktualnim prvakom pobegnili na osem točk. Na gostovanju v Koprivnici so se morali zadovoljiti z neodločenim izidom (0:0), dogajanje je bilo precej vroče. Tudi po tekmi, ko si je denimo Franko Andrijašević prislužil rdeči karton, ker naj bi soigralcem, ki so nezadovoljni obkrožili sodnika, dejal: "Pustite smrduha ...."

Disciplinski sodnik ga je kaznoval s tremi tekmami prepovedi igranja, kar hkrati pomeni, da Matjaž Kek enega od najboljših igralcev ne bo imel na voljo tudi v izjemno pomembnem obračunu z Dinamom, ki bo 3. decembra na Maksimirju. Toda na Rujevici se s tem ne mislijo kar tako sprijazniti in bržčas prepričani tudi o »zagrebški kuhinji« zahtevajo, da se kazen izniči.

"Franko Andrijašević ni storil tega, kar mu očitajo. Na televizijskem posnetku se vidi, da se ni približeval sodniku in mu potemtakem tudi ničesar ni rekel. Zato zahtevamo, da se kazen izniči," je povedal tiskovni predstavnik Rijeke Robert Frank. Da bi bi bili lahko Rečani v boju za svoje močno orožje uspešni, menijo le veliki optimisti, nekateri jim pravijo celo utopisti.