© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.11.2016 18:14:16

O usodi napadalca dortmundske Borussie bodo januarja odločale Domžale

Lechia Gdansk

Slovenski napadalec Alen Ožbolt se je vrnil v Nemčijo. Za zdaj.

Iz Domžal je odšel kot eden najbolj nadarjenih slovenskih napadalcev, toda vsaj za zdaj iz tujine o njem še ni prišel glas, ki bo odmeval. Alen Ožbolt se pri Borussii iz Dortmunda ni uspel prebiti v člansko ekipo, bržčas mu nikdar ne bo - vsaj obeti niso ravno najboljši. Največ, kar je dosegel, je bilo igranje za rezervno ekipo, a to ni nekaj, kar bi ga zadovoljilo do te mere, da bi se v popolnosti zadovoljil.

Zato je mladi napadalec pred kratkim tudi sprejel povabilo iz Poljske. Tam se je priključil nogometašem Lechie iz Gdanska, ki se v tej sezoni presenetljivo bori za vrh lestvice. Nekaj časa je treniral, odigral je tudi prijateljsko tekmo, na kateri se je kar trikrat vpisal med strelce. Kot poročajo poljski mediji, je 20-letnik pustil več kot soliden vtis, kljub temu pa se je vrnil v Dortmund.

A pri nemškem velikanu skoraj zagotovo ne bo ostal dolgo. Januarja naj bi se po nekaterih informacijah namreč vrnil na Poljsko in dokončno podpisal za Lechio. Toda zadnjo besedo bo vendarle imel nekdo drug, in sicer Domžale. Slednje so ga namreč Borussii le posodile, z njimi ima pogodbo podpisano do leta 2018. Preden bo torej odšel v Gdansk, bo moral vsaj začasno spet obiskati tudi Domžale.