© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.08.2016 19:26:29

Za soigralca diagnoza iz nočne more, za Ljubljančana dobra novica

Profimedia

Pred Denisom Petrićem so pestri meseci v prvi francoski ligi.

Nova sezona v francoski ligue 1 je pred vrati, boji se bodo začeli že v petek. V tekmovalnem letu 2016/17 se bosta v deželi, ki je letos gostila evropsko prvenstvo, dokazovala dva nogometaša iz Slovenije. Robert Berić bo gole zabijal v dresu Saint-Etienna, Denis Petrić je član Angersa. Ljubljančan, ki je pred leti razburil slovensko javnost, ker se je po igranju za slovenske mlade reprezentance odločil za Srbijo, bi se moral v novo sezono podati kot rezervni vratar svojega kluba, toda zdi se, da bo kar nekaj časa prva izbira trenerja Stephana Moulina.

Njegov soigralec in prvi tekmec za mesto med vratnicama Alexandre Letellier je namreč v četrtek prejel novico, ki ga je spravila v sila slabo voljo. Prejel je diagnozo iz nočne more, zaradi strganih kolenski vezi bo namreč počival kar pol leta! Če torej Angers, ki je preteklo sezono sklenil na solidnem devetem mestu, ne bo pripeljal novega vratarja, potem so pred 28-letnikom sila pestri meseci.

Petrić se je sicer k Angersu preselil lani, a doslej ni igral veliko, pred tem je bil tudi član ljubljanske Svobode, Auxerra, Cassisa, Istresa in Troyesa, pri slednjem je bil med drugim izbran za najboljšega vratarja druge francoske lige.