© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.08.2016 18:34:37

Starejši Struna še brez kluba, mlajši tik pred slovesom od Palerma

Profimedia

Starejši Struna si išče novega delodajalca, mlajši se poslavlja od Palerma.

Za Andraža in Aljaža Struno je poletje 2016 očitno poletje sprememb. Medtem ko je prvi, sicer starejši od obeh reprezentančnih bratov, zapustil PAS Giannino in je kljub domnevnemu zanimanju beograjskega Partizana še naprej brez kluba, kar je pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 zanj zelo slab obet, je Aljaž tik pred menjavo delodajalca.

Kot poročajo mediji v Italiji, se bo robustni centralni branilec, ki ima za sabo štiri tekme v dresu z državnim grbom, poslovil od Palerma in hkrati vsaj na prvi pogled naredil korak nazaj v svoji karieri. Zapustil naj bi namreč tudi serie A in se v sezoni 2016/17 dokazoval v drugi ligi. Zanj se je resno ogrel Carpi, pri katerem Pirančana že odlično poznajo. Z njegovo pomočjo so si v tekmovalnem letu 2014/15 namreč priigrali zgodovinsko uvrstitev v prvo ligo. Tedaj je bil tja le posojen, zato se je moral vrniti na Sicilijo. Dokaj redno je nato igral tudi za rožnate, a menda napovedi glede njegovega statusa niso bile najboljše, zato naj bi že pristal na vrnitev v znano okolje.

Palermo in Carpi menda usklajujeta zadnje podrobnosti posla, ali bo Struna, ki je pred meseci s Sicilijanci pogodbo podaljšal do leta 2019, preselil kot posojen ali prodan nogometaš, pa še ni znano.