© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
11.08.2016 08:01:50

Nesrečni Tadej Trdina: Drugo koleno, a spet strgane vezi

Nikola Miljković

Slovenski nogometaš Tadej Trdina mora spet na operacijo.

Amel Džuzdanović ni edini slovenski nogometaš, ki v tem trenutku preklinja usodo. Na stranskem tiru se je namreč zaradi hude poškodbe kolena znašel še Tadej Trdina, tudi njemu pa se je tako kot članu Gorice nekaj najhujšega, kar lahko doleti nogometaša, zgodilo še drugič zapored.

Nekateri so preprosto rojeni pod nesrečno zvezdo! Več kot očitno med slednje spada tudi Tadej Trdina, slovenski napadalec avstrijskega prvoligaškega kluba Wolfsberger AC, ki je avgusta lani staknil hudo poškodbo kolenskih vezi, zdaj pa se je na stranskem tiru spet znašel zaradi enake poškodbe. Ali je dobro ali ne, da mu je tokrat odpovedalo drugo koleno, je nesmiselno razpredati, saj je zanj najhuje to, da je pred njim vnovič sila zahtevno, naporno in dolgotrajno okrevanje. Prvič se je po poškodbi, do katere v svetu nogometa na žalost še vedno prihaja prepogosto, vračal devet mesecev, koliko časa bo potreboval tokrat, bomo šele videli. Praktično nobenega dvoma pa ni, da v tem letu ne bo več igral.

Do zadnjega je sicer še upal, da vendarle ni tako hudo, kot se je zdelo na prvi pogled, toda zdravniki so mu dali takoj jasno vedeti, naj ne upa preveč. Pregled z magnetno resonanco je potrdil zle slutnje in Trdina bo moral znova pod nož. Ima strgane vezi in tudi načet meniskus. Po posegu ga čaka mučno okrevanje, ki bo trajalo več mesecev, in če se bo vrnil tako kot v pretekli sezoni, torej nekaj dni po začetku maja, bo lahko zadovoljen. Če bo okreval še dlje, to ne bo preveč presenetljivo, kolenske vezi pač potrebujejo svoj čas, da se v celoti zacelijo.

NE BODO PRIPELJALI NOVEGA
Osemindvajsetletni nogometaš iz Mežice, ki je v preteklosti v Avstriji igral tudi za Kalsdorf in Grödig, je hudo poškodbo staknil na zadnjem treningu pred tekmo z Riedom. Če bi proti slednjemu zaigral, bi vknjižil prvi ligaški nastop v novi sezoni, tako pa se bo slednja zanj začela, ko bo bolj ali manj že zaključena. "Za Tadeja je vse skupaj prekleto grozno," razočaranja ne more skriti nogometašev trener Heimo Pfeifenberger, sicer nekdanji avstrijski reprezentant, ki je gole zabijal tako pri dunajskem Rapidu kot pri salzburški Austrii. Pfeifenberger je hkrati poudaril, da bodo pri WAC-u Trdini stali ob strani, v luči tega pa nočejo niti pomisliti na dejstvo, da bi zaradi njegove hude poškodbe v klub pripeljali novega napadalca.