© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.08.2016 19:48:01

Prvi poraz slovenskega strokovnjaka

Drago Wernig - TAKA

V najmočnejšem bosansko-hercegovskem prvenstvu se danes igrajo dvoboji četrtega kroga. Željezničar, ki ga vodi slovenski strokovnjak Miloš Kostić, pa je v derbiju gostoval v Tuzli.

Nasprotnika sta v dvoboj vstopila z enakim točkovnim izkupičkom. Oba sta namreč v uvodnih treh nastopih zbrala dve zmagi in remi, kar je bilo dovolj, da sta zasedla sam vrh prvenstvene lestvice. Zato je bil dvoboj še toliko pomembnejši.

Spektakel je nekoliko pokvarilo vreme, saj je v Tuzli močno deževalo. Toda to ni bila nikakršna ovira za domače nogometaše, da ne bi vknjižili tretje zmage v sezoni.

Na koncu je bilo 2:0 za rdeče-črne, za katere igra tudi nekdanji član Maribora in Olimpije Zajko Zeba, kar pomeni, da je trener Miloš Kostić doživel svoj prvi poraz na klopi sarajevskega velikana.

Sloboda je oba zadetka dosegla v prvih dvanajstih minutah drugega dela igre in nato srečanje mirno pripeljala do konca. Željezničar je zdaj na lestvici uvrščen na tretje mesto, saj je pred njim poleg Slobode tudi mestni tekmec Sarajevo.