© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.04.2016 17:55:19

Eden od velikih bo odšel, toda to bržčas ne bo Handanović

Profimedia

Zakaj naj bi Inter kljub nekaterim govoricam o zanimanju za Samirja Handanovića slednjega zadržal v svojih vrstah?

Če se Interju tudi tokrat ne bo uspelo uvrstiti v ligo prvakov, kar se zdi precej verjetno, saj Milančani za tretjeuvrščeno Romo zaostajajo za šest točk, bodo na San Siru več ali manj primorani v prodajo vsaj enega od svojih najboljših in predvsem najvrednejših nogometašev. Kot poročajo mediji v Italiji, bo Inter to moral storiti, in sicer v želji, da bo zadostil pogojem finančnega fair playa.

Ob tem se seveda poraja vprašanje, kdo bo odšel? In iz slovenskega vidika predvsem: ali bi to lahko bil Samir Handanović? Pri časniku Tuttosport pravijo, da se scenarij, po katerem bi Sarma odšel drugam, verjetno ne bo uresničil. Vsaj ne pod pogoji, ki jih je postavil prvi mož Interja Erick Thohir. Ta naj bi za Ljubljančana zahteval kar okoli 15 milijonov evrov, kolikor pa – tako poznavalci – zagotovo ne bo prejel s strani nobenega kluba.

Zato je, tako Tuttosport, precej bolj verjetno, da bo prestolnico Lombardije zapustil hrvaški reprezentant Marcelo Brozović, za katerega naj bi predvsem Arsenal nudil kar nekje med 20 in 25 milijoni evrov. Želja drugih klubov je menda tudi Mauro Icardi, v katerem pa Thohir vidi ikono Interja, zato bi na njegov odhod pristal le, če bi nekdo zanj ponudil najmanj 50 milijonov evrov.