© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.04.2016 14:57:54

Iličić in soigralci spisali zgodovino in še kako razjezili navijače

Reuters

Lahko bi rekli, da za Josipom Iličićem ni nedelja, kakršno si je zamislil.

Da nič ni večno, so na lastni koži občutili tudi pri Fiorentini. Vijoličasti so bili dolgo časa največje pozitivno presenečenje letošnje sezone serie A, toda v zadnjem času jim nič več ne gre po načrtih. Klub iz Firenc je odigral še šesto zaporedno ligaško tekmo brez zmage, danes je moral priznati premoč celo Empoliju. Da je to nekaj, kar je še kako razjezilo navijače, ni nikakršnega dvoma, Empoli je pač veliki lokalni rival Fiorentine. Slednja je dolga leta kraljevala v Toskani, zdaj pa se ji je zgodilo prvič po dolgih 19 letih, da je izgubila z Empolijem. In to šele drugič v zgodovini!

Josip Iličić, ki je igral do 82. minute in bil brez dvoma eden boljših v taboru gostov, in soigralci so se podpisali pod prvi poraz Fiorentine na tekmah z Empolijem po letu 1997, modri pa so na svojem stadionu dobili prvi toskanski derbi po kar 22 letih! Fiorentina je bila brez poraza dolgih 14 tekem (deset zmag in štirje remiji), Empoli pa je prav na obračunu z velikim rivalom zabeležil prvo zmago v serie A po 12 tekmah brez slavja.

Kot zanimivost povejmo, da navijačev Fiorentine tokrat ni bilo na stadionu Carlo Castellani, derbi so bojkotirali, ker so jim organizatorji ceno vstopnic navili na kar 30 evrov.