© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
28.03.2016 11:13:56

Benjamin Verbič: Želim, da bi bil prvak Maribor

Arsen Perić

Čeprav se je pred začetkom letošnje sezone preselil na Dansko, je Benjamin Verbič ostal na tekočem z dogajanjem v slovenskem prvoligaškem prostoru.

"Ves čas spremljam slovensko ligo," nam je priznal, nato pa se dotaknil svojega nekdanjega kluba, Celja, ki v letošnji sezoni ne blesti in je trenutno šele na šestem mestu na lestvici.

"Celje se je končno malce dvignilo. Res je imelo na začetku sezone slabo serijo, nekaj časa je bilo celo zadnje. Vsekakor ni lepo videti svojega nekdanjega kluba na zadnjem mestu slovenske lige, tako da sem bil vesel, ko so se dvignili. Pred začetkom sezone so izgubili kar nekaj pomembnih mož, pozimi so izgubili še enega odličnega igralca, Valona Ahmedija, ki je odšel v Maribor. Vendar mislim, da so sestavili dobro ekipo. Tudi Blaž Vrhovec je bil vpoklican v izbrano vrsto, kar pomeni, da se je moral dokazati. Če bi bili deseti na lestvici, ga verjetno ne bi bilo v reprezentanci. Navijam za njih, upam, da se bodo še dvignili, za prvo mesto pa ne vem, kaj bi napovedal," je v smehu kar sam načel še eno pomembno vprašanje.

"Iskreno, Olimpija me je presenetila, čeprav je imela v prvem delu odlično ekipo. Šporar je bil fenomenalen, ne bom rekel, da je bil pol moštva, toda vsi veste, kaj jim je pomenil. Je pravi golgeter. Zdaj na začetku so imeli nekaj težav brez njega, Maribor jih lovi, ampak mislim, da se ne bodo dali. Imajo dovolj kakovostno ekipo, da lahko zdržijo do konca," je napovedal razplet, nato pa iskreno s širokim nasmeškom na obrazu odgovoril tudi na to, koga bi rad videl na koncu sezone na vrhu: "Maribor. Saj veste, Štajerska."