© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
10.02.2016 10:13:18

Ćiro dopolnil 81 let: Kek nima več takšnega vpliva, kot ga je imel

Nikola Miljković

Trener vseh trenerjev praznuje rojstni dan.

Danes praznuje trener vseh trenerjev. Miroslav Blažević je dopolnil 81 let, toda kljub zavidljivi starosti je prepričan, da bo v prihodnje bogati zbirki klubov, ki jih je vodil, dodal še kakšnega. Na slovenskem prvoligaškem prizorišču smo ga pred 13 leti spremljali na klopi Mure. Njegov prihod je poskrbel za evforijo na prekmurski ravnici, na prvem treningu se je zbralo dva tisoč gledalcev, toda velika pričakovanja so se kmalu razblinila ...

V torkovem večeru je v Zagrebu družbo prijateljev povabil na pijačo in razkril, da bi lahko v kratkem sledil trendu, ki je v zadnjem času vse bolj razširje: "Pred mesecem dni sem bil na Kitajskem in se o vsem dogovoril. Sprejeli so me s transparenti: 'Verjamemo samo Ćiru'."

Beseda je kakopak stekla tudi o dogajanju na hrvaškem prvoligaškem prizorišču, na katerem Rijeka z Matjašem Kekom na klopi ogroža primat zagrebškega Dinama. "Rečani se ne zavedajo, kako veliko so izgubili s tistim razbojnikom Sharbinijem. To je odličen igralec, ki ga je kljub njegovim muham treba spoštovati. Želel bi si, da bi Rijeka osvojila naslov prvaka, toda poleg Dinama ne gre," je povedal Ćiro, ki je prepričan, da je trener najpomembnejši za vsako ekipo. Mariborski strokovnjak v primerjavi z Zoranom Mamićem ima več izkušenj. "Matjaž Kek nima več takšnega vpliva na igralce, kot ga je imel, malce se je izpel. Zoran Mamić ni vrhunski trener, ampak trenerji so dejansko najpomembnejši. In ravno zaradi Keka Rijeka ima nekaj možnosti, toda Dinamo ima kakovost, ki bo naposled odločilna."