© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.02.2016 08:19:17

Odločitev, ki je bila zgolj del z Interjem povezanega načrta

Profimedia

Zakaj slovenski zvezdnik Fiorentine Josip Iličić dejansko ni zaigral na tekmi z Bologno?

V Italiji se javnost že nekaj dni sprašuje o glavnem razlogu, zakaj Josip Iličić pretekli konec tedna ni igral na tekmi z Bologno. Fiorentina je na gostovanju osvojila točko (1:1), reprezentant Slovenije pa je od prve do zadnje minute sedel na klopi za rezerve. Sprva se je govorilo, da je imel Gorenjec določene težave s stegensko mišico, zato trener Paulo Sousa ni želel tvegati. Potem je v javnost prišla malce drugačna informacija, nekateri so trdili, da je Iličić počival zaradi nekoliko slabše telesne pripravljenosti.

Toda zdaj pri časniku Corriere dello Sport trdijo, da z Iličićem dejansko sploh ni bilo nič narobe, ampak je bila to odločitev, ki je bila sprejeta po skrbnem premisleku. Sousa se je skupaj z nogometašem odločil, da mu bo namenil počitek, a ne, ker bi tako zelo podcenjeval Bologno, precej bolj zaradi dejstva, da vijoličaste konec tedna čaka obračun z Interjem. Glede na to, da se oba kluba borita za uvrstitev v ligo prvakov in je med njima le točka razlike, je torej povsem jasno, za kako pomembno tekmo gre. In v luči tega so v Firencah pač sprejeli odločitev, da bo za vse najbolje, če bo Jojo proti Bologni počival, in to ne glede na morebiten spodrsljaj, do katerega je nato dejansko prišlo. Firenčani so želeli v popolnosti izključiti tveganje, saj je strelec desetih ligaških golov v tej sezoni za Fiorentino preprosto preveč pomemben, da bi izpustil obračun, kakršen bo prihajajoči.

Fiorentina in Inter se bosta sicer pomerila v nedeljo, ko se bo tekma na stadionu Artemio Franchi začela ob 20.45. Če bo zmaga ostala doma, bo Fiorentina prednost pred Interjem povečala na štiri točke in bo naredila velik korak proti ligi prvakov, v katero iz serie A vodijo prva tri mesta.