© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.01.2016 22:16:25

Rekorderju Oblaku recite kar gospod Ducat!

Jan Oblak se je s svojim Atleticom vrnil na vrh španske prvenstvene lestvice, ob tem pa je bil, pomislite, ponovno nepremagan.

Atletico je na zadnji tekmi 19. kroga španskega prvenstva gostoval pri Celti v Vigu in slavil z izidom 2:0. Zadela sta Griezmann in Carrasco, s tem pa so madridski rdeče-beli ponovno prehiteli Barcelono in (sicer s tekmo več, a vendarle) spet povedli na lestvici španskega prvenstva

Jasno, v vratih Atletica je tudi tokrat stal Jan Oblak in, jasno, svoje delo je tudi v Vigu opravil brezhibno. Mrežo je ponovno ohranil nedotaknjeno, s tem pa mu je v prvi polovici prvenstva, ki se je sklenila s tem srečanje, to uspelo neverjetnih dvanajstkrat! Da, celih ducat tekem je Škofjeločan ostal nepremagan.

To je najboljši dosežek v moderni, globalni dobi španskega nogometa, enako pa velja tudi za zgolj 8 prejetih zadetkov na prvih 19 tekmah. Odkar poteka tekmovanje za trofejo Zamora, ki jo podeljujejo najboljšemu vratarju lige, pa je to drugi najboljši izkupiček.

A je treba vedeti, da je lastnik najboljšega in poznejši rekorder v drugi polovici sezone kar občutno popustil. Oblakov ritem je tako ritem za rekord, predvsem pa gre za ritem, s kakršnih se ni mogel pohvaliti nobeden od vratarjev zlatih generacij Reala in Barcelone. Zares izjemno in neverjetno.