© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.01.2016 16:50:57

Niti odlični Handanović ni uspel preprečiti šokantnega poraza (video)

Profimedia

Samir Handanović je spet blestel v golu Interja, toda poraza Milančanov vseeno ni uspel preprečiti.

V soboto je klonil Josip Iličić, v nedeljo še Samir Handanović. Vodilna kluba serie A sta v tokratnem 19. krogu kar malce nepričakovano izgubila, oba na domačih tleh. Fiorentina je morala ob asistenci rahlo poškodovanega Iličića priznati premoč rimskemu Laziu, Interju je na San Siru točke vzel Sassuolo. Slednji v tej sezoni preseneča z dobrimi rezultati, je namreč pri vrhu lestvice in se bori celo za Evropo. A vseeno nihče ni pričakoval, da bo slavil tudi v prestolnici Lombardije. Toda zgodilo se je prav to, čeprav je treba priznati, da je Sassuolo do točk prišel na skorajda šokanten način.

Odločitev o zmagovalcu je namreč padla v 95. minuti, ko je Domenico Berardi slovenskega vratarja Samirja Handanovića premagal z bele točke. Sarma ni bil daleč od uspeha, toda vseeno se je vrgel malce preveč vstran, kar je Berardi s strelom po sredini znal izkoristiti. Vseeno je bil Handanović eden od najvidnejših posameznikov pri domačih, postregel je namreč s kar nekaj vrhunskimi obrambami. Številni mediji so ga tako izbrali za najboljšega pri Interju – in to upravičeno. Toda na njegovo žalost je odlično igral tudi njegov kolega na drugi strani Andrea Consigli.

"Imeli smo pet priložnosti, a nismo zadeli. Nismo imeli sreče. Berardi sploh ne bi smel biti junak. Moral bi biti izključen in če bi bil, jasno ne bi streljal enajstmetrovke," je trener Interja Roberto Mancini prst krivde usmeril tudi v sodnika.