© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.11.2015 11:40:00

Reprezentančni kapetan Cesar tarča velikana, ki se bori za naslov prvaka?

Boštjan Cesar
Boštjan Cesar
Profimedia

Italijanski mediji poročajo, da je zanimanje za Boštjana Cesarja pokazal tamkajšnji velikan, ki se bori za najvišja mesta.

V Italiji, kjer je zadnja leta prepričljivo vladal torinski Juventus, se obeta napeta bitka za naslov prvaka. Po odigranih trinajstih krogih vodilne štiri klube ločijo le tri točke: prvi je Inter (30), drugo mesto si delita Napoli in Fiorentina (po 28), četrta je Roma (27). Slednja je med vsemi klubi v serie A zabila največ golov, tod hkrati drži, da ima najslabšo obrambo med vsemi, ki se borijo za naslov prvaka. Rimska mreža se je zatresla petnajstkrat, zato na stadionu Olimpico menda že resno razmišljajo o tem, da bi se pozimi okrepili v obrambi.

Kot poročajo italijanski mediji, je glavna želja športnega direktorja Rome Walterja Sabatinija maroški reprezentant Medhi Benatia, ki v tej sezoni za Bayern ne igra veliko. Dejansko se 28-letnik v Nemčiji ni ravno proslavil, zato njegova vrnitev na Apeninski polotok ni nemogoča. No, toda hkrati drži, da ga Bayern za drobiž ne bo prodal. In če bodo pri Romi ocenili, da je zanje predrag, bodo pozornost preusmerili drugam. Leggo tako piše, da naj bi bil eden od cenejših branilcev, s katerimi se spogleduje Sabatini, kar Boštjan Cesar.

Kapetan reprezentance Slovenije je trenutno član Chieva, v Veroni igra zadnjih pet let, pogodbo ima podpisano do leta 2018. Pri letečih oslih uživa, je cenjen in igra pomembno vlogo v ekipi. Toda če bi na njegova vrata res potrkala Roma, potem bi težko ostal ravnodušen. Gre pač za velikana, ki se bori za najvišje cilje, za nameček igra tudi v ligi prvakov. Vprašanje seveda le, koliko je resnice v poročanju italijanskih medijev. Ne nazadnje je treba vedeti, da se bliža zimski prestopni rok, to torej pomeni, da se frekvenca takšnih in drugačnih govoric v Italiji močno povečuje.