© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
27.11.2015 07:55:32

Olimpija: Komu nove pogodbe in komu zahvala za sodelovanje?

Grega Wernig

Vodstvo vodilnega kluba PLTS bo moralo zavihati rokave, nemalo njenih nogometašev se namreč bliža koncu svojih pogodb.

Zimski prestopni rok ni več daleč. Leto 2015 se počasi izteka, ko ga bo konec, bodo tudi klubi v Sloveniji lahko začeli znova trgovati. Kako zelo bo januarska tržnica zanimiva za navijače Olimpije, bo zanimivo videti. Utegne se zgoditi, da bo udarni napadalec vodilnega kluba Prve lige Telekom Slovenije Andraž Šporar odšel drugam, saj zanj vlada izjemno zanimanje tujih klubov. Če bo odšel, bo kakopak treba zapolniti vrzel v napadu, toda morebitni odhodi in prihodi zagotovo ne bodo vse, o čemer bo razmišljal športni direktor Ranko Stojić. In o čemer dejansko že razmišlja. Pa ne samo razmišlja … Januarja bo namreč kar devet nogometašev Olimpije dobilo dovoljenje za pogovarjanje z drugimi klubi, in sicer za poletni brezplačni odhod iz vrst ljubljanskega prvoligaša.

MATIĆ, MITROVIĆ, ŠELIGA ...
Kot je razvidno iz podatkov, ki so na voljo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (NZS), bodo po koncu sezone 2015/16 pogodbe potekle Aleksandru Šeligi, Darijanu Matiću, Nemanji Mitroviću, Maticu Finku, Roku Baskeri, Arisu Zarifoviću, Aljažu Ivačiču, Dejanu Djermanoviću in Enisu Đurkoviću. Vsi seveda nimajo enakega statusa v ekipi, zato je logično, da navijače najbolj skrbi usoda Šelige, Matića, Mitrovića in Finka, ki nosijo pomembno breme v udarni enajsterici. Ne nazadnje je bilo na derbiju v Stožicah kar 18 oglednikov tujih klubov, in ni vrag, da je kdo opazil tudi koga od naštetih, ki so, jasno, toliko zanimivejši, ker bodo kmalu na voljo brezplačno.

062-4-stojic nm
Nikola Miljković

"Z vsemi se pogovarjamo. Že nekaj časa in hkrati tudi zelo resno," nam je zaupal Ranko Stojić, ki je k Olimpiji prišel kot generalni direktor, pred kratkim pa prevzel izključno vodenje športnega dela kluba. To ne pomeni, da ima dela občutno manj, o tem govori že zajetno število nogometašev, ki se bližajo izteku pogodb. "Za zdaj lahko rečem le to, da smo glede podaljšanja z omenjenimi fanti na dobri poti," je dodal srbski funkcionar.

ČALE, MARIOTTO, ONTIVERO ...
Vsekakor bo zanimivo videti tudi to, kakšna usoda bo doletela trojico tujcev, ki so se v tej sezoni priključili zeleno-belim. Hrvaški bočni branilec Hrvoje Čale je pogodbo podpisal šele pred kratkim, v Ljubljani naj bi ostal do konca koledarskega leta, enako velja za Argentinca Lucasa Ontivera. Brazilca Danila Mariotta si je Olimpija od brazilskega prvoligaša Fluminenseja izposodila do konca sezone, ob tem pa si je zagotovila tudi možnost odkupa, ki jo mora izkoristiti do maja 2016. Od trojice je za zdaj vidnejši pečat pustil zgolj Ontivero, ki je na sedmih prvoligaških tekmah zabil tudi tri gole. Čale v Stožicah žogo brca prekratek čas, da bi ga že lahko ocenjevali, na derbiju z Mariborom je šele debitiral, pa še to je odigral le nekaj minut. Medtem je Mariotto svojevrstno razočaranje, Brazilec se od avgusta dalje ni uspel prebiti v udarno enajsterico, dejansko je v PLTS odigral le 26 minut. Da se je proslavil, bi težko rekli, prej drži ugotovitev, da ni pokazal veliko. "Kar zadeva Mariotta, zanj iščemo rešitev, ki bi mu omogočila večjo minutažo. Da bi torej odšel nekam, kjer bi lahko več igral. Njegov status bi se lahko spremenil le, če bi na kakšni od prihajajočih tekem dobil priložnost in v slogu Andraža Šporarja zabil tri, štiri gole. To bi bilo super, ampak ne vem, kako realno je," je Stojić potrdil, da je Mariotto, za katerega je igranje v Sloveniji po mesecih v Ukrajini druga evropska pustolovščina, bolj ali ne na stranskem tiru.

Pa nadarjeni Ontivero? Se bo slednji kmalu vrnil v Turčijo, saj jim ga je posodil velikan Galatasaray? Zmaji ga sicer lahko odkupijo, toda odškodnina menda ni majhna, vsaj za slovenske razmere. "Glede Lucasa bo treba še malce počakati na razjasnitev njegovega statusa. Morda bo več znano čez teden dni. Ampak kot se zdi v tem trenutku, nam ga bo uspelo zadržati še dodatnih šest mesecev," je razkril Stojić in zagotovo navdušil navijače svojega kluba. Enaindvajsetletni ofenzivni vezist se jim je namreč prikupil s svojo borbenostjo in ne nazadnje tudi tehničnim znanjem.

020-4-ontivero (obrez)
SPS/nkolimpija.si