© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
08.11.2015 23:01:41

Samardžić in Bezjak prinesla zmago Rijeki (video)

nk-rijeka.hr

Po šestnajstih krogih hrvaškega prvenstva ima Rijeka na vrhu lestvice že štiri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem Dinamom.

Varovanci trenerja Matjaža Keka so danes na svojem igrišču z 2:1 premagali Split, zadetka za domače moštvo pa sta prispevala slovenska nogometaša Miral Samardžić in Roman Bezjak.

Rijeka je odlično začela tekmo in že v tretji minuti prišla do vodstva. Tomasov je izvajal prosti strel, gostujoča obramba pa je uspela žogo samo odbiti. Maleš jo je spet vrnil v kazenski prostor, kjer so Splitčani povsem pozabili na Samardžiča. Jeseniški branilec je okroglo usnje najprej sprejel na prsih in ga nato z desnico poslal v mrežo.

Sedem minut pred koncem prvega dela igre je bilo že 2:0. Z desne strani je žogo v kazenski prostor poslal Ristovski, kjer je bil na drugi vratnici najspretnejši Bezjak in z volejem podvojil vodstvo svoje ekipe.

bezjak
nk rijeka

Gostje so na začetku drugega polčasa izid znižali z uspešno izvedeno enajstmetrovko, 2:1 pa je bil tudi končni izid srečanja.

Od skupno tridesetih zadetkov Rijeke sta jih slovenska nogometaša prispevala tretjino, Bezjak jih je dosegel osem, Samardžić dva.