© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.11.2015 12:08:03

Nogometna zveza Slovenije potrdila - večni derbi kot el clasico

alesfevzer.com

Dvomov, kdaj bosta Olimpija in Maribor odigrala odpadli večni derbi, ni več, Nogometna zveza Slovenije je sprejela končno odločitev.

Večni derbi med Olimpijo in Mariborom bo odigran še v tem mesecu! Kot se je dolgo časa napovedovalo, bo tekma na sporedu 21. novembra, v soboto se bo obračun med velikima rivaloma začel ob 20.15. Zanimivo, na ta da bo odigran tudi španski el clasico med Realom in Barcelono, toda tekma v Madridu se bo začela ob 18.15, kar pomeni, da slovenski ljubitelji nogometa načeloma ne bodo ostali  prikrajšani za nobenega od obeh spektaklov.

"Ljubitelji slovenskega ligaškega nogometa, ne le pristaši Olimpije in Maribora, so z velikim razočaranjem sprejeli prepoved drugega derbija v letošnji sezoni med prvouvrščeno ljubljansko Olimpijo in zdaj drugouvrščenim Mariborom. Tekma, ki jo je upravna enota prepovedala zaradi migrantske krize, bo odigrana 21. novembra ob 20.15 v Ljubljani," je v sporočilu za javnost zapisala Nogometna zveza Slovenije.

"Predzadnji novembrski vikend bodo v Prvi ligi Telekom Slovenije tako odigrane tri tekme 18. kroga in predelegirana tekma 15. kroga. Ker bi Olimpija in Maribor sicer imela prvenstvene obveznosti tudi v 18. krogu, je Nogometna zveza Slovenije v soglasju s klubi sprejela odločitev, da se tekmi 18. kroga med Olimpijo in Krko ter Mariborom in Gorico prestavijo na sredo, 25. novembra. Pred potrditvijo termina je NZS počakala tudi na mnenje državnih institucij v povezavi z možnostjo igranja tekme v predlaganem terminu, saj ne želimo, da bi ponovno prišlo do neljubih dogodkov v povezavi s prepovedjo tekme zaradi nerazpoložljivosti policijskih specialnih enot. Na NZS verjamemo, da bo tekma med Olimpijo in Mariborom pravi slovenski nogometni praznik za vse ljubitelje slovenskega ligaškega nogometa, tako za družine kot navijače, ter da bo minil v duhu fair playja med obema ekipama tako na igrišču kot na tribunah," so še dodali pri krovni organizaciji.