© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
05.11.2015 23:50:42

Potres v Maksimirju: Modri dragulj ima dovolj

gnk dinamo

Eden od največjih hrvaških upov noče več igrati v dresu zagrebškega Dinama.

Nogometaši Dinama so bili na zadnji tekmi skupinskega dela lige prvakov blizu velike točke, a so naposled ostali praznih rok. Olympiacos si je pred svojimi navijači v Pireju ves izkupiček zagotovil v zadnji minuti dvoboja in se močno približal napredovanju v izločilne boje, Zagrebčani pa so novo neprijetno presenečenje doživeli ob vrnitvi v domovino. Največji up modrih in po mnenju mnogih tudi hrvaškega nogometa Ante Ćorić je namreč sporočil, da ne želi več igrati v Maksimirju.

NE ŽELIM VEČ OSTATI
"Konec je, ne želim več ostati v klubu, v katerem me ne spoštujejo," je za Sportske novosti povedal 18-letni mladenič, ki je razočaran zaradi minutaže, ki mu jo namenja trener Zoran Mamić, prav tako kot zaradi medčloveških odnosov, ki naj bi se zgolj slabšali. V preteklosti, pravi Ćorić, so ga vedno znova spraševali, ali je vse v redu, zdaj se z njim nihče več ne pogovarja. "Celo ko se na treningu poškodujem, do mene pristopi le fizioterapevt. Trener me nič ne sprašuje. Vedno bom navijač Dinama, toda ne želim ostati zaradi strokovnega vodstva in še nekaterih ljudi," je povedal modri dragulj, ki se zaveda, da ga klub lahko kaznuje, a mu za to ni mar: "Če bo treba, bom igral za mladince. S tem nimam nikakršnih težav."

NEKOREKTNI ZDRAVKO MAMIĆ
V nadaljevanju je razkril, da se je odnos do njega spremenil, ko je podpisal profesionalno pogodbo: "Jezen sem. Ko sem podpisoval pogodbo, smo se pogovarjali o tem, da bom igral, zato se nisem obotavljal. Zdravko Mamić me je razočaral, izpadel je nekorekten. V Dinamu se ne vidim več." 
Želja po odhodu je kakopak legitimna, toda zadnji besedo bo vendarle imel Dinamo, Ante Ćorić ima sklenjeno pogodbo do leta 2020. Zdravka Mamića bo "sezula" le astronomska ponudba in hrvaški biser in njegovi starši ter svetovalci očitno igrajo na to karto.

PORTO PONUJA 10 MILIJONOV?
Fant se je namreč pohvalil, da ima ponudbo agencije Doyen, s katero naj bi kmalu podpisal pogodbo. "Gre za zelo močno portugalsko agencijo, v kateri so med drugim Neymar, Bolt in Đoković. Prvi mož le-te se je prišel z menoj osebno pogovori in mi ponudil vse, kar si lahko zamisli." Zdi se, da omenjena agencija ponuja tudi vstopnico za Porto, ki se je že pred časom zanimal za njegove usluge, Portugalci naj bi bili Dinamu pripravljen odšteti 10 milijonov evrov. "Ne le v Porto, želim si kamorkoli. Samo da odidem," je odločen Ante Ćorić