© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.11.2015 16:06:31

Sem Buffon in navijam za Mönchengladbach. Menjam rokavice za šal!

Poleg razpleta na igrišču je torkovo srečanje Borussie iz Mönchengladbacha in Juventusa postreglo tudi z zgodbo, ki je močno presenetila celo najboljše poznavalce dogajanja na evropski sceni.

Ste vedeli, da je legendarni vratar torinskih belo-črnih Gianlugi Buffon kot otrok začel navijati ravno za Borussio iz Mönchengladbacha in da s tem klubom močno simpatizira tudi dandanes? Brez skrbi, to je vedelo zelo malo ljudi. Tako kot je zelo malo ljudi vedelo, da je kar 20 let kariere nestrpno čakal na gostovanje v mestu z neizgovorljivim imenom.

Zanimivo, mali Gigi je pred leti začel stiskati pesti za zeleno-črne ravno zato, ker ga je navduševalo ime, ki ga ni znal ne izgovoriti ne zapisati. "Danes mi gre bolje, a ni popolno," pravi. Naklonjenost je nato rasla in z velikim veseljem je pozdravil vrnitev kluba v ligo prvakov ter nasploh žreb, ki mu je končno uresničil željo.

Ob tem pa je Buffon, ki je pri remiju 1:1 odlično opravil svoje delo, želel poseben spominek. Po koncu tekme je odšel do tribune z najzvestejšimi navijači nemškega moštva in jih ponujal svoje rokavice v zameno za navijaški šal. Ostal je praznih rok. Večina naklonjenosti ni poznala in je vratarja malodane nagnala.

Ko so izvedeli, za kaj je šlo, pa so se Nemci pošteno pokesali. V javnost so poslali opravičilo, v katerem so pojasnili, da zgodbe niso poznali in da svoje dejanje močno obžalujejo. Hkrati so izrazili navdušenje nad naklonjenostjo legendarnega vratarja in upanje, da se bo ob kaki drugi priložnosti končalo lepše.