© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
22.07.2015 07:53:01

Krhin se vrača v Španijo

vszi

Rene Krhin naj bi danes rešil svoj klubski status za naslednjo sezono, po naših informacijah bo kariero nadaljeval v prvi španski ligi.

Doslej je predvsem užival v različnih turističnih krajih po vsem svetu, zdaj se za Reneja Krhina spet začenja garanje v pravem pomenu besede. Danes bo štajerski vezist po naših informacijah uradno dobil novega delodajalca.

Da pri italijanskem velikanu Interju zanj ni prihodnosti, se ve že nekaj časa. Bolj ali manj vse od leta 2010 dalje, ko so ga Milančani za kar štiri leta poslali na kaljenje k Bologni. Čeprav se je nato vrnil na San Siro in v prvem delu sezone 2014/15 odigral pet tekem v dresu enega najtrofejnejših italijanskih klubov, je prav v tem obdobju tudi sam spoznal, da bo zanj najbolje, če bo odšel drugam. In tudi je.

Na začetku letošnjega leta se je kot posojen nogometaš preselil v Španijo, podpisal je za Cordobo – in zadel v polno. Pri zeleno-belih je spet začel redno igrati, spet je začutil žogo v svojih nogah, spet je postal samozavesten. Že to je bilo dovolj za zadovoljstvo, za nameček je v nekoč menda največjem mestu na svetu ugotovil tudi to, da mu je španski način življenja še kako pisan na kožo. In čeprav se je po izpadu v drugo ligo poslovil od tamkajšnjega nogometnega kluba, je bil že tedaj odločen: "Želim se vrniti." In zdaj se resnično bo. Ne v Cordobo, to je zaključena zgodba. A žogo bo vseeno spet brcal v Andaluziji in hkrati prvi španski ligi.

Krhin bo kariero nadaljeval v Granadi, mestu, ki je zgolj 200 kilometrov oddaljeno od Cordobe. Tam domuje leta 1931 ustanovljeni nogometni klub, ki je deset let pozneje postal tretji andaluzijski kolektiv, ki se je prebil v prvo špansko ligo. Pozneje je preživljal tudi zelo težke čase; še leta 2009 je bil na robu bankrota, nakar ga je rešil odrešenik iz Italije.

Giampaolo Pozzo, ki ima v lasti tudi Udinese in Watford, je že čez leto dni Granado po dolgih 35 letih spet vrnil med elito, v pretekli sezoni so nogometaši s stadiona Los Carmenes (kapaciteta 23.156) v la ligi zasedli 17. mesto. Velike zasluge za obstanek ima Jose Ramon Sandoval, ki je trenersko krmilo prevzel šele maja. Toda nato na štirih tekmah osvojil kar deset točk, Granado zadržal v ligi, sebe pa na klopi. Zdaj je prav Sandoval odigral ključno vlogo pri Krhinovi selitvi tja; Slovenec mu je padel v oči med igranjem za Cordobo in ocenil je, da je nogometaš, kakršnega njegova ekipa potrebuje.

Če je bil Krhin h Cordobi le posojen, ga bo Granada odkupila in dokončno odrešila oklepa, v katerega je bil ujet vrsto let. Štajerec se je k Interju preselil že leta 2007, tedaj še kot mladinec Maribora. Dve leti pozneje se je prebil v člansko ekipo, in čeprav je bil med drugim tudi v kadru za ligo prvakov, ki jo je Inter tedaj osvojil s Josejem Mourinhem na klopi, se naigral ni.

No, zdaj le odhaja iz kluba, ki mu je dal vse, a ga za marsikaj tudi prikrajšal. Toda pri petindvajsetih ima vendarle še vse pred sabo. Granada je zanj vsekakor začetek novega poglavja v karieri. A glede na to, kako dobro se je znašel v Cordobi, se ni treba bati. Potem ko je pri Interju vztrajal tudi v romantičnem prepričanju, da bo jutri morda le kaj drugače, je zdaj poslušal predvsem svojo glavo. In odšel v klub, v katerem v njem ne bodo videli le enega od mnogih. Ampak nekoga od najpomembnejših.