© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
04.05.2015 22:36:49

Kronavetrov romunski prvenec (video)

vszi

Nocoj so odigrali zadnji tekmi 30. kroga romunskega prvenstva.

V dvoboju zadnjeuvrščenega Otelula in Petrolula pa ni bilo zmagovalca. Srečanje se je končalo z delitvijo točk, bilo je 1:1.

Gostje so povedli v 27. minuti, ko je v polno meril Rok Kronaveter. Mariborčan je žogo s prsmi lepo sprejel v kazenskem prostoru in nato s približno trinajstih metrov iz obrata zadel spodnji desni kot domačega gola.

To je bil njegov prvi prvenstveni zadetek za Petrolul, v katerega je prišel pred dvema mesecema. Kronaveter je igral do 68. minute. Štiri kroge pred koncem sezone Petrolul ostaja tretji, 

Ponedeljek je bil delaven tudi za nogometaše Rijeke, ki so v 32. krogu hrvaškega prvenstva gostovali v Koprivnici in se s Slavenom razšli z rezultatom 1:1. 

Gostje so zadetek prejeli že v 43. sekundi (Rijeka je sicer izenačila v četrti minuti), kar je razjezilo trenerja Matjaža Keka. "Z rezultatom nisem zadovoljen. Zaman smo imeli posest žoge in podaje v širino. Manjkalo nam je več mirnosti in konkretnosti v zadnjih tridesetih metrih. V tekmo smo šli neodgovorno, sicer smo se hitro vrnili, imeli na koncu tudi žogo za zmago, a je nismo izkoristili," je po tekmi povedal mariborski strateg. Mirala Samardžića in Gorana Cvijanovića ni bilo v kadru gostov.