© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
29.03.2015 00:06:03

Elegantni rezervist meril v polno, dvakrat!

vszi

Kljub reprezentančnemu premoru v soboto ni šlo niti brez tekem na klubski ravni.

V glavnem so bili skoraj povsod dejavni nižjeligaši in prav nič drugače ni bilo na Škotskem, kjer so v championshipu (druga liga) odigrali vseh pet dvobojev 30. kroga.

V njem so se druge zaporedne zmage veselili nogometaši Rangersa. Tri točke, ki so jih konec prejšnjega tedna osvojili na gostovanju pri Hibernianu, so na svojem igrišču potrdili s prepričljivo zmago proti predzadnjemu Cowdenbeathu.

Padli velikan škotskega nogometa je bil boljši s 4:1. Haris Vučkić je srečanje tokrat začel na klopi za rezervne nogometaše, v igro pa je vstopil v 69. minuti.

Vendar mu je tudi to zadostovalo, da se je vpisal med strelce. Ne samo enkrat, temveč dvakrat. V 88. minuti je najprej poskrbel za vodstvo svoje ekipe s 3:1, tri minute pozneje pa je s četrtim prvenstvenim zadetkom postavil še piko na i ob šestnajsti zmagi modrih v tej sezoni.

"Kot sem že dejal, me zelo spominja na Mihajlčenka, s katerim sem igral. Je zelo eleganten, levičar, tehnično izjemno podkovan in zna zabijati gole. Točno to je naredil. Vem, da je bil malo razočaran, ker tekme ni začel v udarni enajsterici, ampak se zaveda rezultata, ki smo ga dosegli prejšnji teden (tudi takrat je bil na klopi op. p.). Dogovorili smo se, da bo igral vsaj pol ure in res se je izkazal za odlično menjavo. Je zelo sposoben in ko je nasprotnik utrujen zna to izkoristiti. Zdaj imamo spet o čem razmišljati pred naslednjo tekmo," je po srečanju Vučkića pohvalil trener Stuart McCall.

Tudi sicer se v Glasgowu o Vučkiću govori, da je edini posojeni nogometaš Newcastla, ki je s svojo kakovostjo nekaj prispeval klubu. Tretjeuvrščeni Rangers je zdaj po točkah ujel prej omenjeni Hibernian.