© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
28.03.2015 18:44:29

Trije goli Mendyja, vrnitev Vršiča

Grega Wernig

Nogometaši Maribora so bili s 5:1 (3:0) boljši od hrvaškega prvoligaša Lokomotive.

Vijoličasti so tudi med reprezentančnim premorom ostali v ritmu tekem. V Rogozi so gostili zagrebško Lokomotivo, ki je v hrvaškem prvenstvu na tretjem mestu na lestvici, in visoko zmagali.

Varovanci Anteja Šimundže so slavili s 5:1 (3:0) in bi lahko tudi z višjo razliko, saj je lepo število priložnosti ostalo neizkoriščenih. Prvo ime dvoboja je bil Jean-Philippe Mendy, ki je dosegel tri gole, v polno je zadel v 45., 53. in 75. minuti, z učinkovitostjo se je izkazal tudi Marcos Tavares.

Brazilski virtuoz s slovenskim potnim listom je mrežo ekipe, ki je resno povezana z Dinamom, zadel dvakrat (33, 41). Edini gol za goste, ki jih s klopi vodi nekdanji vratar jugoslovanske reprezentance Tomislav Ivković, je v 66. minuti dosegel Luka Begonja.

vrsic (obrez) dw
Slovenski prvaki so kakopak nastopili v okrnjeni zasedbi. Manjkali so reprezentanti Agim Ibraimi, Petar Stojanović, Aleš Mertelj, Dino Hotić in Aljaž Cotman, zaradi poškodb v kadru ni bilo Željka Filipovića, Luke Zahovića in Welleja Ndiayeja, za zasedbo iz Ljudskega vrta pa je nadvse pomembno spoznanje, da se je po daljši odsotnosti na igrišče vrnil Dare Vršič, težave s kolenom so preteklost.

Mariborčani so se predstavili v postavi Obradović, Mejač (od 65. Vršič), Šuler (od 46. Rajčević), Arghus, Janža, Sallalich (od 46. Viler), Dervišević, Vujčić, Bohar, Mendy, Tavares (od 46. Volaš).