© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.03.2015 14:02:30

Tudi Angleži v vrsti za Berića

Grega Wernig

Robert Berić v letošnji sezoni blesti v dresu dunajskega Rapida in ima vse več oboževalcev.

Bolj ali manj je že jasno, da se Robertu Beriću še drugič v dveh sezonah obeta prestop. Potem ko je v prejšnji sezoni zapustil Sturm iz Gradca in odšel k ligaškemu tekmecu Rapidu, bo po koncu sezone po vsej verjetnosti zapustil Avstrijo. 

Sedemnajst zadetkov, s čimer na lestvici strelcev zaostaja le za napadalcem Salzburga Jonathanom Sorianom, in visoko drugo mesto Rapida na lestvici, so dovolj dobre reference, da so zanimanje za 23-letnega Krčana pokazali številni ugledni evropski klubi. 

Medtem ko se je v preteklosti veliko govorilo predvsem o možnem prestopu Berića v Nemčijo, so zdaj lovke na slovenskega reprezentanta vrgli tudi nekateri premierligaši. 

Kot zadnji se je za Berića ogrel Newcastle United. Srake v letošnji sezoni igrajo po sistemu toplo-hladno in trenutno zasedajo 12. mesto na lestvici. Če bodo želeli pri črno-belih Berića zvabiti v svoje vrste, bodo morali Rapidu odšteti vsaj tri, če ne celo štiri milijone - morda še kakšen milijon več -, v vrsti za njegov podpis pa Newcastle zagotovo ne bo osamljen. 

Angleški mediji poročajo, da si želijo Berića v svojih vrstah videti tudi pri prvoligaših Leicesteru in Burnleyu ter ambicioznem drugoligašu Norwichu, ki v tej sezoni naskakuje vrnitev v premier ligo. 

Ni kaj, pred Robertom Berićem je pestro poletje, v katerem bo imel sladke skrbi pri izbiri novega delodajalca.