© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
28.10.2014 08:18:38

Če jima ni kaj všeč, lahko odideta

Reuters

Trener Kölna je oba Slovenca pri tem nemškem prvoligašu z igrišča premestil na klop za rezerve.

Serija slabših predstav je terjala svoj davek, trener Peter Stöger se je odločil, da bo nastalo krizo poskušal prekiniti tudi tako, da bo na klop postavil dva Slovenca. In hipoma so se stvari spremenile na bolje. Naključje? Köln je v preteklih dveh krogih bundeslige osvojil šest točk, čeprav se je meril z Borussio iz Dortmunda in Werderjem iz Bremna, ki po številnih standardih sodita med največje nemške klube. Na prvi tekmi nista igrala ne Mišo Brečko ne Dominic Maroh, na drugi je slednji v igro prišel dvanajst minut pred koncem, prvi pa je vnovič obsedel na klopi za rezerve. Glede na to, da sta bila oba pred tem skorajda nezamenljiva, Brečko pa je celo kapetan, je bila Stögerjeva poteza še toliko bolj zanimiva. No, ampak se je odnesla. Toda kaj zdaj to pomeni za oba Slovenca? Ju po novem čaka le posedanje na klopi?

"Kar šteje, so moštveni duh, enotnost in povezanost. Če tega ni, stvari ne delujejo tako, kot bi morale. Köln ne potrebuje 11, ampak 18 igralcev. So faze, ki so nekaterim manj zabavne, eden takšnih je recimo Mišo Brečko. Ni mu lahko. Toda točke so vse, kar šteje, nič drugega," je dal Stöger dolgoletnemu reprezentantu Slovenije jasno vedeti, da se bo moral sprijazniti z nastalim položajem. Če ne... "Kdorkoli sprejme to, je dobrodošel. Kdor ne, bo prej ali slej odšel." Tudi Maroh pa bo moral razumeti, da ima pri kozličkih zdaj nekdo prednost pred njim. "Ni zadovoljen in tudi zanj položaj ni prijeten. Toda ekipi je proti Borussii brez njega uspelo nekaj izjemnega. Moral bo spet počakati na svojo priložnost."

Ni kaj, pravzaprav idealna situacija se je za oba Slovenca čez noč spremenila v vse prej kot prijetno. No, ampak nocoj bosta morda spet zaigrala. Köln bo gostoval pri Duisburgu - v pokalu...