© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.09.2024 18:13:04

Pogled iz slovenske garderobe, Petar Stojanović odločno: S tem se ne strinjam!

Martin Metelko

Poleg Matjaža Keka je bil na novinarski konferenci pred tekmo s Kazahstanom tudi izkušeni desni bočni oziroma krilni nogometaš Petar Stojanović.

"Čaka nas še ena težka tekma proti dobremu nasprotniku. Marsikdo si verjetno misli, da bi to tekmo morali zlahka zmagati, ampak temu ni tako. Če dobro pogledamo, kakšna reprezentanca je Kazahstan, vemo, da smo v novembru odigrali z njimi težko tekmo, zdaj proti Norveški pa so še enkrat več pokazali, da so zelo kakovostni. Imajo novega selektorja, tako da je tam zagotovo nova energija, želja za dokazovanjem. Čaka nas težka tekma, pripravljeni smo, to tekmo si želimo zmagati. Naredili bomo vse, da pridemo do tega cilja," je v napovedniku dvoboja s Kazahstanci dejal Stojanović. 

In na vprašanje o tem, kakšna je bila po njegovem mnenju razlika med tekmo z Avstrijo in tistimi tekmami na Euru, odvrnil: "Analizirali smo, tako kot vsako tekmo. Pokazali smo dobre in slabe stvari. To tekmo z Avstrijo lahko gledamo s pozitivne strani. Bilo je veliko dobrih trenutkov. Resda smo nekaj časa trpeli na igrišču, toda to je normalno. Igrali smo proti vrhunskemu nasprotniku. Če bi kakšne priložnosti, ki smo jih imeli, bolje izkoristili, bi lahko prišli tudi do zmage. Verjetno se potem ne bi govorilo o tem, da smo odigrali malce slabšo tekmo. S temi besedami se tako ali tako ne strinjam. Pozitivno je, da še enkrat več nismo izgubili. Pokazali smo, da lahko igramo proti vsaki reprezentanci. Res pa je, da moramo tokrat dati še nekaj več od sebe, če želimo premagati Kazahstan." 

Kot je poudaril Stojanović, Eura 2024 več ni v mislih reprezentantov. "Spremenili smo mentaliteto, takoj ko smo prišli sem. Zavedamo se, kaj nas čaka naprej. Od stare slave se ne more živeti. Vse, kar je za nami, je lepo zapisano, ampak ni več v naših glavah. Če želimo živeti sanje, ki smo jih živeli, moramo iti iz treninga v trening in iz tekme v tekmo tako, kot smo šli pred evropskim prvenstvom in na Euru. Hvala bogu sem tukaj že dolgo časa in iskreno lahko rečem, da je ta ekipa mentalno zelo zdrava. Tako da s tem nimamo nikakršnih težav in smo pripravljeni na vse, kar nas čaka," je razložil 28-letnik. 

In poudaril, da Slovence verjetno čaka jutri drugačna tekma kot proti Avstriji. Tokrat bi morala biti Slovenija tista, ki bo dominirala. "Imamo svoje principe, vedno enake. Res je, da ti nekatera ekipa na igrišču pusti igrati, spet druga ne. Mi smo tudi proti Avstriji želeli dominirati, ampak enostavno proti težjim tekmecem moraš trpeti, če želiš priti do rezultata. Tudi proti Kazahstanu moramo biti pripravljeni, da bomo v nekaterih trenutkih trpeli, ampak to delajo vse vrhunske ekipe. Ne moremo pričakovati, da bomo 90 minut samo mi imeli žogo in zlahka prihajali v priložnosti. Res je, da bomo želeli na igrišču prikazati dobro energijo in naj se oni prilagodijo na naš sistem igre. Ampak enostavno na igrišču je to malce drugače, kot pa si rečeš pred tekmo. Vse, kar se bomo zmenili s selektorjem, bomo poskušali narediti na igrišču. Prepričan sem, da bo dobro in da bomo prišli do pozitivnega rezultata," je zaključil Stojanović.