© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
08.09.2024 12:15:32

Razkrivamo: Maribor je plačal rekordno odškodnino, poglejte, koliko so odšteli vijoličasti!

NK Maribor

Zadnja mariborska poletna okrepitev je bila hkrati tudi absolutno najdražja. Mladi madžarski reprezentant György Komaromi je Mariborčane stal toliko denarja, kot nihče nikdar poprej.

V Ljudskem vrtu je bilo v zadnjih dveh dneh izredno pestro. Turški lastniki imajo kot vse kaže zelo radi šov, podobno kot v Hull Cityju, ko so v zadnjem tednu pripeljali kar pet okrepitev, od tega tri na zadnji dan prestopne ga roka, so podobno storili tudi pri Mariboru. Na predzadnji dan prestopnega roka v Sloveniji so prišli trije novi nogometaši, trije igralci z dodano vrednostjo, kot so jih označili pod Kalvarijo. Sheyi Ojo, Benjamin Tetteh in Andre Sousa. Zadnji dan prestopnega roka pa sta v vijoličastem taboru pristala še dva 'kapitalca', mariborski otrok in dolgoletni legionar Luka Krajnc in mladi madžarski krilni nogometaš György Komaromi, z naskokom najdražja okrepitev vijoličastih vseh časov.

Glede na to, da je 22-letni krilni napadalec bil član enega boljših madžarskih klubov, Puskas Akademie, da je bil tudi standarden član mlade madžarske reprezentance in da je bil s pogodbo trdno vezan na madžarskega prvoligaša, je bilo jasno, da Komaromi ne bo poceni. "V zadnjem dnevu prestopnega roka z zadovoljstvom lahko predstavimo novega nogometaša. György Komáromi prihaja v Ljudski vrt v zameno za odškodnino iz madžarskega prvoligaša Puskás Akadémia FC, podpisal je pogodbo, veljavno do poletja 2027," so bili dokaj skopi v izjavi za javnost pri Mariboru, kjer niso zapisali, koliko so plačali za 22-letnika.

Iz zanesljivih virov pri naših vzhodnih sosedih pa nam je uspelo izvedeti, da so Mariborčani krepko popravili svoj rekord, ko gre za odškodnino, plačano za enega nogometaša. Do zdaj sta bila rekorderja Rudi Požeg Vancaš in Rajko Rep, za katera so Štajerci pred leti plačali po 400 tisoč evrov. Komaromi je bil precej dražji. Njegov fiksni del odškodnine naj bi znašal okrog 600 tisočakov, skupaj z zlahka dosegljivimi bonusi pa bi se lahko odškodnina za Komaromija dvignila v neposredno bližino rekordnega prihoda v zgodovini slovenske lige. Rekord še vedno drži Nigerijec Blessing Eleke, ki je januarja leta 2016 iz Gorice v Olimpijo prestopil za kar 800 tisoč evrov.

Novi mariborski lastniki so torej v zadnjih dveh dneh prestopnega roka v Sloveniji dodobra razvezali svoj mošnjiček in klub okrepili s kar peterico nogometašev, ki bi morali delati veliko razliko v slovenskem državnem prvenstvu.