© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.11.2021 13:14:08

KAAJ?! Škandal v KVALIFIKACIJAH za SP?! Poglejte, kakšen POLOM SODNIKA!

Grega Wernig

Južna Afrika je s porazom ostala brez možnosti za uvrstitev na mundial.

V afriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju so konec prejšnjega tedna opravili s skupinskim delom; deset zmagovalcev skupin se bo zdaj v medsebojnih obračunih (tekma doma in v gosteh) pomerilo za pet vstopnic za mundial.
Na odločilni tekmi skupine G sta se za prvo mesto v Cape Townu udarili reprezentanci Južne Afrike in Gane. Domačinom bi bila dovolj že osvojena točka, a je Gana po uspešno izvedeni enajstmetrovki slavila zmago in uvrstitev v zadnji krog kvalifikacij. Kot vse kaže, bo ta tekma zdaj dobila še tretji polčas.
Južnoafričani so vložili pritožbo zoper sodnike, težava pa ni bila le v kontroverzno dosojeni enajstmetrovki. Južnoafriška nogometna zveza zahteva ponovitev tekme, nekdanji sodnik Ace Ncobo pa je v analizi tekme naštel kar 71(!) sodniških napak, s katerimi je senegalska sodniška ekipa škodovala reprezentanci Južne Afrike. Fifa je tekmo že vzela pod drobnogled, podobna situacija pa se je zgodila že v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji. Tudi takrat je bila oškodovana južnoafriška izbrana vrsta, sporna tekma s Senegalom pa je bila odigrana še enkrat.