© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.11.2021 11:47:17

UHH! Nekdanji igralec DOMŽAL se je 'posral' na navijače MURE, da ne govorimo o nekdanjemu klubu...

Jurij Kodrun

Ali je res tako? Nekdanji igralec Domžal je v pogovoru za spletni portal v BiH razložil, kako vodo najboljšo slovensko nogometno ligo.

Tonči Mujan, Splitčan, nekdanji veliki up Hajduka, je tudi v Sloveniji pustil velik pečat. Predvsem pri Domžalah, kjer je postal celo najboljši asistent lige. Potem je odšel v Turčijo, a se je vrnil, zdaj pa igra za Široki Brijeg. V pogovoru za portal SportSport.ba je povedal marsikaj zanimivega. 

Med drugim pa je primerjal tudi slovensko, hrvaško, srbsko in ligo BiH. "Pozitivno sem presenečen, da ima v BiH vsak klub svoje navijače in kako potem navijajo zanj. Hrvaška, Slovenija in Srbija so razdeljene na dva kluba. Na Hrvaškem sta Dinamo in Hajduk, v Sloveniji Maribor in Olimpija, v Srbiji Crvena zvezda in Partizan. V BiH se v vsakem mestu navija za klub iz tega mesta. V ligi imate v vsakem krogu dva ali tri derbije. To mi je všeč in to je super," je dejal Mujan. 

Zagotovo je Mujan 'brcnil v temo' vsaj kar se tiče Slovenije (pa verjetno tudi Hrvaške (Rijeka?) in Srbije. Kaj na njegove besede porečejo navijači Mure, slovenskega prvaka, ki ima ene najbolj zvestih navijačev v Sloveniji in tudi številčno verjetno presegajo celo navijače ljubljanskih zeleno-belih. In kaj bodo na njegove besede porekli v njegovem nekdanjem klubu Domžalah, kjer so ga vrnili 'med žive'? In Koper, Celje...